Ειδήσεις

Published on January 13th, 2014 | by fileto

0

Ο “πράσινος” νομάρχης Καβάλας στον ανακριτή για τις μίζες

Πρόσωπα-κλειδιά στην υπόθεση των παράνομων πληρωμών για εξοπλιστικά προγράμματα φαίνεται πως αποτελούν ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος, και ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ, ο οποίοι κατηγορούνται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο Γιάννης Μπέλτσιος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο, ενώ ο Σωτήρης Εμμανουήλ συνελήφθη λίγο πριν τις 12:30 της Δευτέρας από την Αστυνομία μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με το “Βήμα”, το κατηγορητήριο περιγράφει τον Γ. Μπέλτσιο, γνωστό στην Καβάλα από την θητεία του σαν νομάρχης τα χρόνια παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ,  ως άνθρωπο ο οποίος διακίνησε μίζα περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η μίζα για την οποία κατηγορείται ο άλλοτε διευθύνων τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ανέρχεται στο ποσό των 23 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως έχει καταγραφεί, τα πρόσωπα του Γ. Μπέλτσιου, αλλά και η εταιρεία Εμμανουήλ, εμφανίζονται πρώτα στη γερμανική δικογραφία, όπου ο – εκλιπών πλέον – Γερμανός μάνατζερ, Χάουν, και ο Μύλενμπεκ δίνουν μίζα στον αποκαλούμενο κύκλο προσευχής, έναν κύκλο ανθρώπων οι οποίοι προωθούν ωφέλιμες πληρωμές σε Έλληνες αξιωματούχους, για να προωθήσουν τη σύμβαση “Αρχιμήδης” και “Ποσειδών”, που αφορούσαν στην κατασκευή 3 συν 1 υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας. Από αυτή τη δουλειά, φαίνεται να έχουν δοθεί συνολικά μίζες περίπου 85 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση γερμανικού δικαστηρίου το 2012.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑