Ειδήσεις

Published on January 14th, 2014 | by fileto

0

Καινοτομία για το επιμελητήριο Δράμας

ην υλοποίηση του προγράμματος επιχειρησιακής επιτάχυνσης STAGE ONE ανακοινώσε το Επιμελητήριο Δράμας.

Ο STAGE ONE startup accelerator έχει σκοπό να επιταχύνει τις διαδικασίες μιας νέας επιχειρηματικής ιδέας ώστε να φτάσει γρήγορα σε ένα ικανό επίπεδο ωριμότητας και διεκδίκησης χρηματοδότησης από αγγέλους επενδυτές (angel investors) ή επιχειρηματικά κεφάλαια (venture capitals), να παράγει το πρωτότυπο προϊόν της, και να το φέρει κατόπιν στην αγορά.

Ο STAGE ONE, δημιούργημα της ομάδας καινοτομίας Innovation Farm που στηρίζεται από την ΜΟ.ΚΕ του Αριστοτελείου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, παράγει ή προάγει επιχειρήσεις μέσα από μια εντατική και πρακτική διαδικασία που περιλαμβάνει auditions, επιτάχυνση 10 εβδομάδων στις συμμετέχουσες ομάδες που στο τέλος του προγράμματος παρουσιάζουν μπροστά σε επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό.

Το πρόγραμμα Stage One στηρίζει ως partner η PJ Tech Catalyst Fund που επενδύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια του κύκλου τους στον χώρο του ICT. H δυνατότητα χρηματοδότησης από το PJ Tech Catalyst στους finalists, σε συνδυασμό δυνατότητας διεκδίκησης θέσης στον incubator του ομίλου Quest iqbility, που είναι  στρατηγικός συνεργάτης του PJ Tech Catalyst σε θέματα business incubation, είναι σημαντικά οφέλη που προσφέρονται από τον Stage One Pre-Seed Accelerator.

Το πρόγραμμα σύντομα θα υλοποιηθεί και στην Θεσσαλονίκη.

Η υποβολή των προτάσεων καθώς και αιτήσεις για υποτροφίες γίνονται μέσω του ιστοχώρου http://stageone.innovationfarm.eu. Οι εγγραφές που οδηγούν στις audition ξεκίνησαν, ενώ η κύρια περίοδος της επιτάχυνσης αναμένεται να αρχίσει στα μέσα Φεβρουαρίου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑