Ειδήσεις

Published on January 15th, 2014 | by fileto

0

Νέο σύστημα για ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Νέο σύστημα για τα ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εξετάσει η διοίκηση του Οργανισμού, προκειμένου όχι μόνο να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, αλλά και να ελέγχονται οι γιατροί.

Οι κινητοποιήσεις των γιατρών σε συνδυασμό με τις αλλαγές που δρομολογούνται στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (έχουν προκαλέσει έμφραγμα στις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει ο ΕΟΠΥΥ.

Το υπουργείο Υγείας επιχείρησε την αποσυμφόρηση του συστήματος «ανοίγοντας» τον αριθμό των μηνιαίων επισκέψεων προς τους ιδιώτες γιατρούς που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ από 200 που ήταν σε 400.

Παρά τα μέτρα που ελήφθησαν, οι καταγγελίες ασφαλισμένων προς τον ΕΟΠΥΥ ότι εξαντλούνται σε… χρόνο – ρεκόρ τα ραντεβού για ιατρικές επισκέψεις, ακόμη και σε περιοχές που υπάρχει επαρκής αριθμός γιατρών ανά ειδικότητα, συνέχισαν να γίνονται με αμείωτο ρυθμό.

Την δυσλειτουργία του συστήματος των ραντεβού επισήμανε και η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της, το μηνιαίο πλαφόν των ιατρικών επισκέψεων «κλείνει» μέσα στις πρώτες δέκα ημέρες του μήνα, κάτι που αποδίδεται κυρίως στην αυξημένη ζήτηση για συνταγογράφηση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑