Ειδήσεις

Published on January 17th, 2014 | by fileto

0

Κοινωνικός Συνεταιρισμός Ξάνθης χωρίς μεσάζοντες

Ένας καταναλωτικός συνεταιρισμός ο οποίος θα λειτουργεί στην Ξάνθη και θα προσφέρει βασικά είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης σε συμφέρουσες τιμές, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους ίδιους τους παραγωγούς, βρίσκεται σε σκαριά, και ήδη έχει ξεκινήσει τα πρώτα, δειλά αλλά σταθερά βήματα του.

Τα μέλη που μέχρι στιγμής απαρτίζουν τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Ξάνθης, περίπου 50 στον αριθμό, απευθύνουν πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να πυκνώσουν τις τάξεις τους και να στηρίξουν το εγχείρημα.

Βάσει του καταστατικού του Συνεταιρισμού το πλεόνασμα, δηλαδή τα κέρδη, θα γυρίζουν στα μέλη αλλά και την τοπική κοινωνία, καθώς τα χρήματα θα μένουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται ο χώρος στον οποίο θα στεγάζεται ο Καταναλωτικός Συνεταιρισμός, αλλά και η ονομασία αυτού, ενώ θα λειτουργεί σαν ένα «σούπερ μάρκετ», με τρόφιμα, χαρτικά και άλλα αντίστοιχα είδη τα οποία θα διατίθενται από τους παραγωγούς στους καταναλωτές χωρίς να παρεμβάλλουν μεσάζοντες.

Τα ίδια τα μέλη του Συνεταιρισμού θα είναι αυτά που θα ελέγχουν και την ποιότητα των προϊόντων που θα μπαίνουν τελικά στο ράφι του «σούπερ μάρκετ». Σε πρώτη φάση σχηματοποιείται η μορφή λειτουργίας του Συνεταιρισμού, και το προσεχές διάστημα αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

πηγη: Reporter.gr


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑