Ειδήσεις

Published on January 17th, 2014 | by fileto

0

Παρέα ανηλίκων με σωρεία κλοπών στην Καβάλα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πέντε (5) διαρρήξεις σπιτιών και πέντε (5) απόπειρες, που είχαν διαπραχθεί το τελευταίο οχτάμηνο στην Καβάλα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν χθες (16-1-2014) το πρωί, στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο (2) ημεδαποί, ένας 16χρονος και μία 15χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, καθώς και η 34χρονη μητέρα τους, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Ειδικότερα, από τη συνδυαστική αξιολόγηση των δεδομένων που προέκυψαν από τις έρευνες, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και η φυσική τους παρουσία στους χώρους, όπου τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι οι δύο ανήλικοι δράστες, από τις αρχές Ιουνίου του 2013 μέχρι και χθες, διέρρηξαν στην πόλη της Καβάλας πέντε (5) σπίτια, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα πέντε (5), χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων, αφαίρεσαν από το εσωτερικό των σπιτιών, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 902 ευρώ, χρυσαφικά – κοσμήματα – φο μπιζού, συνολικής αξίας 2.100 ευρώ και 24 εισιτήρια λεωφορείου.

Επίσης προέκυψε ότι σε δύο από τις διαρρήξεις, συμμετείχε και ένας ακόμη δράστης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί και ερευνώνται.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε ένα κατσαβίδι και ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσης, τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες σε μία από τις διαρρήξεις.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση του συνεργού και τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑