Ειδήσεις

Published on January 18th, 2014 | by fileto

0

Ημεδαποί διακινητές λαθρομεταναστών στο Διδυμότειχο

Συνελήφθησαν χθες (17-1-2014) το μεσημέρι, στην ευρύτερη του Διδυμοτείχου, απ ό αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης και Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 44, 34 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Τρεις (3) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, εντόπισαν τους δύο δράστες, ηλικίας 34 και 24 ετών, να μεταβαίνουν σε εγκαταλελειμμένο οίκημα, σε αγροτική περιοχή του Διδυμοτείχου, προκειμένου να παραλάβουν πέντε μη νόμιμους μετανάστες που βρίσκονταν στο εσωτερικό του και να τους προωθήσουν στην ενδοχώρα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 44χρονο, διότι όπως προέκυψε οι άλλοι δύο δράστες ενεργούσαν σύμφωνα με τις εντολές του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 44χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) μαχαίρια, συνολικού μήκους 22 και 23 εκατοστών και ένα (1) γκλοπ.

Σημειώνεται ότι σε βάρος τους 44χρονου η δικογραφία περιλαμβάνει και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, καθώς και ότι έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα και για μαστροπεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑