Ειδήσεις

Published on January 18th, 2014 | by fileto

0

Την Άνοιξη το δίκτυο VDSL του ΟΤΕ στην Αλεξανδρούπολη

Σε νέες περιοχές επεκτείνεται από τον Φεβρουάριο το δίκτυο VDSL του ΟΤΕ με την οπτική ίνα να πηγαίνει σε ακόμα 650 καφάο.

Μεταξύ άλλων πρόκειται για γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, την Πεύκη, την Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, τον Άλιμο, του Παπάγου, τον Χολαργό, τα Βριλήσσια, την Άνοιξη, το Σχηματάρι, αλλά και την Καλαμαριά, την Τούμπα, τον Φοίνικα και η περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, όπως και κάποιες επιπλέον περιοχές στην Αλεξανδρούπολη και τις Σέρρες.

Όπως έχει δηλώσει η διοίκηση του Οργανισμού η επέκταση του δικτύου VDSL θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του τετραετούς επενδυτικού προγράμματος που «τρέχει», ύψους 1,2 δις. ευρώ, το οποίο κυρίως αφορά δίκτυα νέας γενιάς στη σταθερή και την κινητή τηλεφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΤΕ έχει σήμερα περί τις 45.000 συνδέσεις VDSL, ενώ όλοι οι υπόλοιποι πάροχοι μαζί περί τις 1.000 (δεν περιλαμβάνονται οι συνδέσεις που γίνονται από τους ίδιους τους εναλλακτικούς, χωρίς να περνούν από τον ΟΤΕ). Όπως είναι φανερό το VDSL είναι μια υπηρεσία, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, η οποία παραμένει υπόθεση του Οργανισμού, καθώς περίπου ένα χρόνο μετά τη διάθεσή της οι υπόλοιποι πάροχοι έχουν κινηθεί ελάχιστα προς την κατεύθυνση αυτή.

Θεωρείται εξαιρετικά πιθανό το επόμενο διάστημα να προκληθεί από τους εναλλακτικούς παρόχους συζήτηση με τα στελέχη της νέας Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για το VDSL. Τα στελέχη τους με κάθε ευκαιρία σημειώνουν πως με τον τρόπο που έχει ρυθμιστεί το VDSL συνιστά μια μη συμφέρουσα γι΄ αυτούς υπηρεσία με ελάχιστο έως καθόλου περιθώριο κέρδους. Παράλληλα εκτιμάται ότι σύντομα και οι εναλλακτικοί θα πρέπει να εισέλθουν στα δίκτυα νέας γενιάς καθώς η υπηρεσία του βρόχου κοντεύει να εξαντλήσει τις δυνατότητές της.

ΠΗΓΗ techit.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑