Άποψη - Γνώμη

Published on January 20th, 2014 | by fileto

0

Οι εκλογές το 2016 είναι πολιτική αυτοκτονία

Σε κάθε εμφάνισή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα κάνει εκλογές στο τέλος της 4ετίας δηλαδή το 2016.

Πολλοί πιστεύουν ότι η δήλωση αυτή μάλλον τείνει στην πολιτική διαχείριση μια και οι πολιτικές εξελίξεις και το κυβερνητικό έργο, είναι από μέτριο έως πολύ κακό.

Αν οι πέριξ του Μαξίμου έχουν πείσει τον πρωθυπουργό ότι αυτό τον συμφέρει προφανώς μετράνε κάπως λάθος τα πράγματα ή γνωρίζουν πρόσωπα και γεγονότα που θα συμβούν και έχουν ήδη μπει σε τροχιά εξελίξεων προκειμένου να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να αποπεμφθεί από το κοινοβούλιο η Χρυσή Αυγή, να πάνε στη γωνία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και να γιγαντωθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Με τον ελληνικό λαό να υποφέρει και να τρομοκρατείται καθημερινά από φόρους και φτωχοποίηση, να νοιώθει αδύναμος να αποπληρώσει τις οφειλές του, να μένει σε ένα χειμάζον περιβάλλον και να είναι έτοιμος να τινάξει τα μυαλά στον αέρα, κάποιοι προφανώς σίγουροι για τον εαυτό τους κάνουν πειράματα πάνω στις αντοχές του.

Μίλησαν και δεσμεύτηκαν στην Τρόικα για μεταρρυθμίσεις, δεν έγινε τίποτε το ουσιαστικό. Παρ’ όλα αυτά έχουμε έναν άτολμο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος διαχειρίζεται τα πράγματα του δημοσίου ισοβαρώς με την διαχείριση Μανιτάκη.  Ποιο δημόσιο, αυτό που έχει εξασφαλισμένα τα στελέχη του ακόμη και με τις περικοπές; Αυτό που δεν είναι ακόμη φιλικό στον πολίτη, ακόμη και στον τρόπο είσπραξης οφειλών;

Το θέμα της ανεργίας και της ανάπτυξης είναι άλλο ένα μελανό σημείο, με αστοχίες που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αυξάνουν τα όρια ηλικίας απονομής συντάξεων και να οδηγούν στην απόγνωση ηλικίες που θέλουν ορισμένα χρόνια για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις;

Επενδύσεις μηδέν και θέσεις εργασίας μηδαμινές, με έναν  υπουργό Ανάπτυξης να επιδιώκει να μεταναστεύσει σε άλλη πιο σίγουρη θέση στην Ε.Ε.; Ποια αγορά, αυτή που θέλει τα βασικά προϊόντα συνεχώς να αυξάνονται; Που δεν μπορεί να συμμαζέψει τα ουσιώδη που οδηγούν στο ελάχιστο τον βιοπορισμό των Ελλήνων στην πλειοψηφία τους;

Ανεργία στους νέους στα ύψη, μετανάστες οι νέοι μας εγκαταλείπουν τη χώρα, μια χώρα που δεν τους θέλει και τους φτύνει σαν …απόπαιδα.

Στο θέμα της ασφάλειας, αλήθεια ποια εικόνα σας έρχεται στο νου όταν ο απαχθής βιομήχανος πείθει τον απαγωγέα να παραδοθεί και τον οδηγεί στην αστυνομία;

Ποια ασφάλεια με τρομοκράτες να αλωνίζουν παίρνοντας άδειες από τις φυλακές και στέλνοντας σφαίρες σε επώνυμους ως προειδοποίηση;

Να πούμε για την υγεία του λαού που κατάντησε γαϊτανάκι στις ειδήσεις και τα τηλεπαράθυρα;

Να αναφερθούμε στον πολιτικό λόγο που έφτασε στο σημείο να περιφέρει ως επιχείρημα πολιτικό ποιος είναι πιο θρήσκος από τον άλλον;

Αιδώς Αργείοι!

Να πάμε στις υποδομές; Το πιο σημαντικό έργο του υπουργείου ήταν να αυξήσει τα διόδια.

Για το περιβάλλον τι να πούμε. Τα τζάκια που καπνίζουν τα λένε όλα.

Να μιλήσουμε για τα οικονομικά και την  διαχείριση των ασημικών που μας απέμειναν; Το αποτέλεσμα τα λέει όλα.

Τέλος έμεινε η Παιδεία, με τα κλειστά σχολεία, με τα πανεπιστήμια να έχουν λουκέτο επί τρίμηνο και να πληρώνουν οι ηλίθιοι πατεράδες, για να κάνουν παιχνίδι μια χούφτα διορισμένοι υπάλληλοι.

Με όλη αυτή την ρηχή και πιθανόν μεροληπτική κριτική, μένει να αναρωτηθεί κανείς τι έχει να περιμένει άλλο για να αλλάξει η ζωή του.

Και είναι λύση ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι λύση μια κυβέρνηση της αριστεράς;

Δεν ξέρω να σας απαντήσω, μια και αυτό που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού είναι ότι απομεινάρια από ΠΑΣΟΚ και κεντροδεξιές δυνάμεις βρίσκουν εκεί καταφύγιο και δεν μας πείθουν για τις προθέσεις τους.

Πάντως αν σήμερα γίνουν εκλογές και κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια απόλυτη πλειοψηφία, σύντομα θα έχει τόσα προβλήματα εσωτερικά που θα αναγκαστεί να κάνει μεγάλο αγώνα για να απαλλαγεί από την εσωστρέφεια που θα προκύψει.

Όσο ο χρόνος των εκλογών απομακρύνεται προς το 2016, θα έχουμε ένα τελειωμένο ΠΑΣΟΚ, μια ΝΔ που με την σημερινή της κατάσταση ακόμη και κομματικά αμφισβητείται ακόμη και από κοντινούς στον πρωθυπουργό ανθρώπους, ενώ καινούργιοι σχηματισμοί φαίνεται να έρχονται στο προσκήνιο.

Όλοι ψάχνονται για κάτι νέο που θα γεννήσει ελπίδες, γιατί τα υλικά φθείρονται από την μολυσμένη βροχή της σημερινής κατάστασης στην χώρα μας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑