Ειδήσεις

Published on January 25th, 2014 | by fileto

0

Νέο Καλλικράτη μαγειρεύουν στην Ροδόπη;

Εως μεθαύριο Δευτέρα δόθηκε προθεσμία στους βουλευτές της Επιτροπής που εκπροσωπούν όλο το φάσμα των κομμάτων που μετέχουν στο κοινοβούλιο, αν επιθυμούν, να υποβάλουν προτάσεις για αντιμετώπιση ομοίως εξόφθαλμων χωροταξικών επιλογών του «Καλλικράτη». Φάνηκε δε ότι είναι πολύ πιθανόν να συμπεριληφθούν μαζί με τα νησιά η γνωστή περίπτωση στη Λακωνία, στο Δήμο Μονεμβασιάς, όπως και αλλαγή στην περιοχή της Ροδόπης.

Για την Ροδόπη συζητούν σύμφωνα με πληροφορίες την διάλυση του νεοσύστατου Καλλικρατικού δήμου Ιάσμου σε δύο κομμάτια με τον παλιό Καποδιστριακό δήμο Ιάσμου να περιέρχεται στον δήμο Κομοτηνής και ο δήμος Σώστη στον δήμο Αρριανών ή από τον μητροπολιτικό δήμο να απορροφάται ολόκληρος ο νύν δήμος Ιάσμου που περιλαμβάνει τον πρώην δήμο Σώστη και την παλιά Κοινότητα Αμαξάδων.

Μια άλλη εκδοχή είναι η απορρόφηση του δήμου Μαρώνειας – Σαπών από τον δήμο Κομοτηνής, η οποία δεν προχωράει και τόσο πολύ ως ιδέα.

Χθες Παρασκευή, η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης συνεδρίασε με άλλο αντικείμενο απ’ αυτό που απασχόλησε τις εργασίες της την Τετάρτη, όταν, θυμίζουμε, συγκλήθηκε για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την επεξεργασία της επόμενης φάσης του προγράμματος «Καλλικράτης – Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».

 

Όμως σε συνέχεια της συζήτησης που είχε προηγηθεί, υπήρξε θετικό (ομόφωνο μας μεταφέρθηκε) κλίμα για τις αλλαγές στο χωροταξικό των μεγάλων νησιών Λέσβου, Σάμου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, ακόμη και της Ρόδου, που μέχρι τώρα θεωρούνταν η περιοχή όπου και υπήρχαν αντιδράσεις για αλλαγή του αυτοδιοικητικού χάρτη.

 

Σ’ αυτό το κλίμα, λοιπόν, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ανέφερε πως έως τη Δευτέρα θα περιμένει για να εντάξει στις αλλαγές κι άλλες προτάσεις για περιοχές όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη να προχωρήσει κάποια τροποποίηση.

 

Αμέσως μετά, θα καταθέσει προς ψήφιση το επίμαχο άρθρο.
Η ίδια πηγή που μας ενημέρωσε, σημείωσε ότι ήταν χαρακτηριστικό πως η ομοφωνία δεν αφορά μόνο στους κυβερνητικούς εταίρους, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αλλά και σ’ όλα τα κόμματα, και ΣΥΡΙΖΑ και Κ.Κ.Ε., όπως και Ανεξάρτητους Έλληνες, που έχουν δηλώσει εξ αρχής υπέρ της συγκεκριμένης τροπολογίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑