Ειδήσεις

Published on January 27th, 2014 | by fileto

0

Σε ποιό τομέα επενδύει η Pharmathen στη Ροδόπη

Το ύψος της επένδυσης στις εγκαταστάσεις στις Σάπες Ροδόπης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος, υπολογίζεται στα 5 εκατ. ευρώ περίπου και θα αφορά την παραγωγή ενέσιμων φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία μέχρι τώρα κατασκευάζονταν στη μονάδα της Παλλήνης.

Η επέκταση της παραγωγής εντάσσεται στο πενταετές επενδυτικό πλάνο της Pharmathen (2011- 2015), συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 80 εκατ. έχουν ήδη διατεθεί. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως μόνο για την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων το ποσό που δαπανάται ετησίως ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας, η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα ενδυναμώσει της παρουσία της και εντός και εκτός συνόρων.

Ήδη η Pharmathen συγκαταλέγεται στις πέντε πρώτες ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ το 75% των πωλήσεων της προέρχεται από τις αγορές του εξωτερικού.

Το 2013 έκλεισε με αύξηση του κύκλου εργασιών, από τα 162 εκατ. ευρώ το 2012 στα 176 εκατ. και στόχος των επενδυτικών της κινήσεων είναι ο τζίρος της να ανέβει περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

Πηγή:www.reporter.gr


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑