Ειδήσεις

Published on January 27th, 2014 | by fileto

0

Ζορίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιο περιφερειάρχη στην ΑΜ-Θ

Το προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα για συστράτευση και των κορυφαίων στελεχών έρχεται μετά τις αρνήσεις και την απροθυμία βουλευτών του κόμματος να τεθούν επικεφαλής στα ψηφοδέλτια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας να αναδείξει σε κεντρική πολιτική μάχη την αναμέτρηση στις 13 περιφέρειες τοποθετεί ξανά -και παρά τις αρνήσεις βουλευτών- ως υποψήφιους περιφερειάρχες και κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Η Σοφία Σακοράφα είναι υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής

Στη Δυτική Ελλάδα, εκτός του βουλευτή Βασίλη Χατζηλάμπρου, συζητιέται και το όνομα του Αλέξη Μητρόπουλου.
Στην Κεντρική Μακεδονία, αν και υπήρχαν σενάρια στήριξης του Μ. Μπόλαρη, τώρα φαίνεται πως είναι πιο πιθανό σενάριο να είναι επικεφαλής ο συνταγματολόγος Κ. Χρυσόγονος -μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ- και οι βουλευτές Τ. Κουράκης και Κ. Ιγγλέζη.

Στο Ιόνιο «παίζουν» τα ονόματα του Γ. Μπαλάφα, μέλος της ΠΓ, και του βουλευτή Σ. Κοντονή.

Στη Στερεά Ελλάδα προβάδισμα έχει ο βουλευτής Β. Αποστόλου και στην περιφέρεια Θεσσαλίας η βουλευτής Η. Διώτη.

Στην περιφέρεια Ηπείρου πλέον ο κύβος θα ριφθεί μεταξύ δύο βουλευτών, του Χρ. Μαντά και της Ολγας Γεροβασίλη, ενώ στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υποψήφια θα είναι η βουλευτής Ε. Ουζουνίδου.

Σε γρίφο τείνει να εξελιχθεί η περιφέρεια της Πελοποννήσου, ο βουλευτής Θ. Πετράκος δημόσια έχει δηλώσει ότι έχει κλείσει την παρουσία του στην Τ.Α. και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να είναι επικεφαλής ο βουλευτής Αρκαδίας Κ. Ζαχαριάς.

Ο Γιώργος Σταθάκης για την περιφέρεια της Κρήτης

Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πάντως εκτός του βουλευτή Γ. Ζερδελή ακούγεται και το όνομα του δημάρχου Λήμνου Α. Χατζηδιαμαντή.

Στο Νότιο Αιγαίο όλα συγκλίνουν στο όνομα του βουλευτή Νίκου Συρμαλένιου, ενώ το ερωτηματικό παραμένει για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αν και ακούεται το όνομα του Συνταγματολόγου, Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Γεώργιου Κατρούγκαλου και αναφέρθηκε και το όνομα του Προέδρου του ΤΕΕ/ ΑΜ κ. Βασιλειάδη.

βΑΣΙΛΕΙΆΔΗς


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑