Ειδήσεις

Published on January 29th, 2014 | by fileto

0

Έπεισε τους γονείς του να δηλώσουν κλοπή ΙΧ για τα τέλη

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ενός 46χρονου και της 76χρονης μητέρας του, για απάτη και ψευδορκία αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, ύστερα από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο 46χρονος κατά τα έτη 2010 και 2011, προέτρεψε τον πατέρα του και την μητέρα του, να δηλώσουν ψευδώς, απώλεια και κλοπή, των κρατικών πινακίδων από τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητά ιδιοκτησίας τους.

Ακολούθως, ο δράστης προέβη στην έκδοση νέων πινακίδων κυκλοφορίας για τα δύο αυτοκίνητα, τις οποίες κατέθεσε αμέσως στην Εφορία, προκειμένου τα οχήματα να φαίνονται ακινητοποιημένα.

Στη συνέχεια, τοποθέτησε σε αυτά, τις παλαιές πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί απώλεια και κλοπή, προκειμένου να τα κυκλοφορεί, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο να πληρώνει το αντίτιμο των τελών κυκλοφορίας.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί ένα από τα παραπάνω οχήματα, έχοντας τοποθετήσει σε αυτό, τις πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω πινακίδες κυκλοφορίας καθώς και το ζεύγος πινακίδων που είχε τοποθετήσει ο 46χρονος στο δεύτερο όχημα.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑