Ειδήσεις

Published on January 30th, 2014 | by fileto

0

Ξύλο καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε βουλευτή της Δράμας

Βίαιη και απρόκλητη επίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (30/01) κατά φοιτητών της ΑΡ.ΕΝ., που πραγματοποιούσαν συμβολική ειρηνική διαμαρτυρία για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, έξω από το πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο», οι αστυνομικοί επιτέθηκαν κατά των φοιτητών, αλλά και δημοσιογράφων και φωτογράφων που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ χτυπήθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδης.

Όπως κατήγγειλε ο ρεπόρτερ του ραδιοφωνικού σταθμού, οι άνδρες της ομάδας Δέλτα που συμμετείχαν στην επίθεση δεν έφεραν διακριτικά.

Μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη, ο βουλευτής Δράμας κ. Καραγιαννίδης διηγήθηκε πως στο σημείο βρίσκονταν 50 με 60 άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που στέκονταν με ένα πανώ, και ξαφνικά δέχθηκαν “τρομακτική” επίθεση χωρίς κανένα λόγο, κατά την οποία χτυπήθηκαν όχι μόνο οι φοιτητές, αλλά και δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, καθώς και άνθρωποι που έσπευσαν να τους σώσουν. “Τα παιδιά τα σέρνανε στο πεζοδρόμιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά, και είπε πως γίνονται προσαγωγές.

Υποστήριξε ακόμα ότι υπάρχει οπτικό και ηχητικό υλικό από την επίθεση, που αποδεικνύει την αστυνομική βιαιότητα και θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα.

Κατήγγειλε επιπλέον πως οι αστυνομικοί δε φέρουν διακριτικά και κανείς δε δίνει τα στοιχεία του, και κάλεσε τον κόσμο να βγει στο δρόμο και να διαδηλώσει για το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν την αντίδρασή τους.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑