Άποψη - Γνώμη

Published on February 2nd, 2014 | by fileto

0

Λεφτά υπάρχουν, είμαστε πλούσιοι!

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας λοιδορούν τα γερμανικά ΜΜΕ τα οποία όμως λένε την μισή αλήθεια και εκθέτουν όλους τους Έλληνες, βάζοντάς τους στο ίδιο καζάνι, ενώ αποκρύπτουν και τις υποσημειώσεις των όποιων ηλιθιοτήτων γράφουν, αποσιωπώντας την αλήθεια.

Για μια ακόμη φορά η άθλια εφημερίδα της ακροδεξιάς και της σκανδαλολογίας Bild αναφέρεται στη κρίση στην Ελλάδα και παίρνοντας την σκυτάλη με αφορμή  την πρόσφατη πρόταση της Bundesbank για επιβολή εισφοράς περιουσίας για τους εύπορους πολίτες των χωρών της κρίσης, κάνει το γνωστό της παιχνίδι.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας, «οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν μόνοι για την κρίση τους». Στη συνέχεια σημειώνει ότι «εδώ και χρόνια πρέπει εμείς οι Γερμανοί να πληρώνουμε για τους χρεοκοπημένους Έλληνες»…και αυτό επειδή «προφανώς οι Έλληνες δεν μπορούν να βοηθήσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους». Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ «η αλήθεια φαίνεται να είναι διαφορετική…καθώς στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς».

Καλά τα λέει ο συντάκτης και όταν τα έγραφε προφανώς ξεχνούσε με επιλεκτικό αλτσχάιμερ και γενναία δόση ανθελληνισμού (δεν περιμέναμε και τίποτε καλύτερο) ότι στην Ελλάδα της κρίσης ο καθημερινός Έλληνας έχει να αντιμετωπίσει την ανεργία, την υπολειτουργία της υγείας, τον Άδωνη, την μικροψυχία του κράτους, τους φόρους και φυσικά την πληρωμένη γερά παιδεία και ασφάλεια.

Η Bild επικαλείται μελέτη της ΕΚΤ, η οποία καταδεικνύει ότι η περιουσία ενός γερμανικού νοικοκυριού ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 51.400 ευρώ, οι Έλληνες διαθέτουν 101.900 ευρώ. «Έχουν σχεδόν τα διπλάσια από εμάς», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

Αν είναι έτσι τότε μερικοί Έλληνες έχουν το παχύ χρήμα το οποίο κανείς δεν νοείται να βάλει στο χέρι από την κυβέρνηση και οι υπόλοιποι έχουμε και μόνο το αγγούρι της καθημερινότητας το οποίο φυσικά και δεν δροσίζει.

Αν ο καθημερινός Έλληνας διέθετε ανά νοικοκυριό 101.900 ευρώ τον χρόνο, αυτή τη στιγμή δεν θα τον ένοιαζαν ούτε τα χαράτσια, ούτε οι φορολογίες, αλλά ούτε και το 25άρι του Άδωνη σαν εισιτήριο στα νοσοκομεία.

Γερμανικές εφημερίδες διαβάζει ο Στουρνάρας που επιμένει ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται. Δεν εξηγείται αλλιώς!

Το σκοτεινό σημείο είναι ότι σε «περίπου 60 δισ. ευρώ φτάνουν οι καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στην Ελβετία», όπως υποστηρίζει ο  οικονομολόγος Γκάμπριελ Ζούκμαν.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο καθηγητής στο London School of Economics και ερευνητής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, έχει δημιουργήσει  αίσθηση με το βιβλίο του «Ο κρυμμένος πλούτος των εθνών».

Σε αυτό προχωρεί σε εκτιμήσεις για τα κεφάλαια, που βρίσκονται σε φορολογικούς παραδείσους. Ο ίδιος προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να ενώσει τις δυνάμεις της με ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες, όπως τη Γερμανία και την Ιταλία, προκειμένου να αναγκαστεί η Ελβετία να εγκαταλείψει το τραπεζικό απόρρητο.

«Χρησιμοποίησα τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας (BNS), τα οποία είναι διαθέσιμα στον καθένα. Στο βιβλίο μου ανέλυσα τα δεδομένα για τα κεφάλαια που υπάρχουν στην Ελβετία. Για την Ελλάδα το ποσό είναι 60 δισ. ευρώ, ενώ π.χ. για τη Γερμανία είναι 200 δισ. ευρώ», σημειώνει.

«Τα δεδομένα της BNS μας λένε δύο πράγματα: Πρώτον, δείχνουν το σύνολο του ξένου πλούτου στην Ελβετία, που φτάνει τα 1,8 τρισ. ευρώ. Δεύτερον, αποκαλύπτει τις χώρες στις οποίες ανήκει αυτός ο πλούτος Πρέπει να τονίσω ότι προφανώς και υπάρχει αβεβαιότητα για τα ακριβή ποσά. Γιατί; Διότι μεγάλο μέρος του πλούτου που βρίσκεται στην Ελβετία ανήκει σε εικονικές εταιρείες, τραστ και ιδρύματα», αναφέρει ο Γκάμπριελ Ζούκμαν και καταλήγει:

«Έτσι, είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσεις με ακρίβεια σε ποιον ανήκει κάθε ευρώ και κάθε δολάριο στις ελβετικές τράπεζες».

Τελικά μάλλον σε λάθος τόπο ζούμε. Ζούμε σε μια πλασματική πραγματικότητα. Προφανώς η κρίση είναι μια άγνωστη λέξη σε μας. Καλοπερνάμε. Εχουμε όλα τα καλά του Θεού, είμαστε άρχοντες. Είμαστε πλούσιοι, έχουμε λεφτά, αλλά καθημερινά γκρινιάζουμε έτσι γιατί είμαστε κακομαθημένοι και τζαμπατζήδες αλλά και κόπανοι.

Κωλοέλληνες!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑