Ειδήσεις

Published on February 2nd, 2014 | by fileto

0

Σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στην Ορεστιάδα για κάνναβη

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, σαραντάχρονος αστυνομικός, που υπηρετεί στην Ορεστιάδα Έβρου, συνελήφθη από συναδέλφους του με την κατηγορία ότι παρέλαβε από άτομο, το οποίο εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών, δέμα με εξήντα γραμμάρια κάνναβης. Θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ο φάκελος στάλθηκε από τη Θεσσαλονίκη στην Ορεστιάδα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ και ο 40χρονος συνελήφθη την ώρα, που τον παραλάμβανε. Για το περιστατικό διενεργείται και ένορκη διοικητική εξέταση.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν, στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης και έναν 41χρονο με την κατηγορία ότι ήταν ο αποστολέας του φακέλου με τα ναρκωτικά. Στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 470 γραμμάρια κάνναβης, καθώς επίσης και 5 γραμμάρια συνθετικής ναρκωτικής ουσίας, που είναι γνωστή στις πιάτσες των τοξικομανών με την ονομασία MDVP. Ανήκει στις λεγόμενες συνθετικές καθινόνες (μεφεδρόνη, MDPV, κ.α.), οι οποίες μιμούνται τη δράση της κοκαΐνης και τα συνθετικά κανναβινοειδή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, εντάσσεται στις κατηγορίες των νέων ναρκωτικών, τα οποία διακινούνται ακόμη και μέσω του διαδικτύου και προωθούνται κυρίως σε νέους, που τα συνδυάζουν με τη νυχτερινή τους διασκέδαση.

Επιπλέον, ο 41χρονος κατηγορείται ότι κατείχε δύο αεροβόλα όπλα, ένα πιστόλι αερίου, σπρέι πιπεριού και 40 ναρκωτικά δισκία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑