Ειδήσεις

Published on February 4th, 2014 | by fileto

0

Ο Φίλιππος Αναστασιάδης υποψήφιος για δήμαρχος Παγγαίου

Σε αίθουσα εκδηλώσεων του Παγγαίου την περασμένη Κυριακή, ο Φίλιππος Αναστασιάδης, παρουσία υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του, παρουσίασε, την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Παγγαίου.

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε βασική αναφορά το στόχο για έναν Ανθρώπινο και Ανοιχτό Δήμο, τις βασικές αρχές και το όνομα του συνδυασμού εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Φίλες και φίλοι,

Ζούμε μια εποχή ανακατατάξεων, συνεχών αλλαγών , αμφισβητήσεων και μεγάλων αντιθέσεων.

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από έκρηξη κοινωνικών προβλημάτων , πτώση των ηθικών αξιών και την επιδερμική αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων που αφορούν τους Πολίτες , ενώ αυτοί που έχουν την εξουσία δηλώνουν ανεύθυνοι για τον εκτροχιασμό της κοινωνίας που αγωνιά για ένα καλύτερο αύριο και απαιτεί πλέον μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ζούμε σε μια εκρηκτική εποχή και όλοι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να γεφυρώσουμε το χάσμα που χωρίζει την κοινωνία των πολιτών από τους πολιτικούς ,την κοινή γνώμη από τα πολιτικά δρώμενα , τη νέα γενιά από το πολιτικό γίγνεσθαι, χάσμα το οποίο συνεχώς μεγαλώνει και για το οποίο όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ στο δυσμενές αυτό για την πρόοδο του Δήμου μας κλίμα , η τοπική κοινωνία εκδηλώνει καθημερινά με διάφορους τρόπους την ετοιμότητά της για μια νέα εποχή , για ανανέωση.

Κοινωνικές δυνάμεις του δήμου μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και αναλάβαμε την πρωτοβουλία συσπείρωσης, συμμαχίας και συνεργασίας δυνάμεων που γεννιούνται στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας για να δώσουμε φτερά στα όνειρα και τις ελπίδες των συμπολιτών μας, με την δημιουργία ενός ενωτικού , μαχητικού, αξιόπιστου , ανοικτού στην τοπική κοινωνία , δημοτικού σχήματος , που θα τολμήσει την ρήξη με νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος.

Συγκροτήσαμε μια ανεξάρτητη δημοκρατική παράταξη με έντονη πολιτική συνείδηση των μελών της και ταυτόχρονα σε τοπικό επίπεδο ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ για την λύση των προβλημάτων του δήμου μας. Όλους εμάς μας ενδιαφέρει το παρόν αλλά και το μέλλον αυτού του τόπου.
ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Ήρθε η ώρα , η Πολιτική να γίνει υπόθεση όλων των δημοτών , χωρίς αποκλεισμούς, ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη του Δήμου μας, με κέντρο τον άνθρωπο-δημότη. Ο Δήμος μας έχει την δυνατότητα και οι άνθρωποί του την ικανότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ

Σε όλους τους δημότες μας που οραματίζονται και διεκδικούν μια τοπική αυτοδιοίκηση και έναν Δήμο στην υπηρεσία του Δημότη, σε όλους εκείνους που επιθυμούν ένα δήμο που θα απαλλαγμένο από αγκυλώσεις και πρακτικές οι οποίες οξύνουν τα προβλήματα αντί να τα επιλύουν, έναν δήμο που θα αρνείται την επιβολή πρόσθετων φόρων και θα είναι φορέας δημιουργίας , όπου η πολιτική ανταποδοτικότητα θα παραχωρήσει την θέση της στον άνθρωπο και τα καθημερινά του προβλήματα.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ

Στους εργαζομένους , στους αγρότες, στους επιχειρηματίες, στους επιστήμονες, στους ανθρώπους του πολιτισμού και του αθλητισμού και προπάντων στους Νέους και τις Νέες.
Ολοι μαζί ενωμένοι :

ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αποδείξουμε ότι είμαστε πολλοί αυτοί που δε βλέπουμε το Δήμο ως μέσο πλουτισμού, επαγγελματικής και κοινωνικής αποκατάστασης.

ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να μπορούν όλοι να ζουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να εκμεταλλευτούμε και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που άπλετα μας χάρισε η φύση με τις υπέροχες κι ατέλειωτες παραλίες , το Παγγαίο όρος ,το γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου , τα Λουτρά Ελευθερών.

ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε μέλημα της διοίκησης τη φροντίδα όσων τον καιρό της κρίσης δυσκολεύονται .

ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ενισχύσουμε και να οργανώσουμε τις δράσεις που αφορούν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την παιδεία.

ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να απαντήσουμε στην αφασία, απραξία, ατολμία και την νεφελώδη προσέγγιση των προβλημάτων του Δήμου μας, σε αυτούς που διαχειρίζονται χρόνια τις τύχες αυτού του δήμου και των δημοτών.

ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να περάσουμε σε όλους του συνδημότες μας το μήνυμα , πως έχουν το δικαίωμα να ακούγεται ο λόγος τους.

ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να παλέψουμε για μια πολιτική στο πολιτισμό , με τόλμη όραμα και στρατηγική που θα φροντίσει την αξιοποίηση πόρων σε εκδηλώσεις που θα αναβαθμίσουν το πολιτιστικό επίπεδο αλλά και την διαιώνιση των ηθών και εθίμων της περιοχής μας .

ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να παλέψουμε , να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε , την οικονομική αυτοτέλεια και ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με περισσότερους οικονομικούς πόρους από την εκάστοτε κεντρική εξουσία.

ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να απλώσουμε το χέρι σε κάθε πολίτη αυτού του Δήμου και να του πούμε πως φιλοδοξούμε να διαχειριστούμε τη φωνή του , να ακούσουμε τις μικρές και μεγάλες προτάσεις του και να τονίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως είμαστε αντίθετοι σε αφορεσμούς, περιχαρακώσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς του παρελθόντος.

Καλούμε όλους να συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό , γιατί

ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑