Ειδήσεις

Published on February 4th, 2014 | by fileto

0

Συλλαλητήριο για τον ΤΑΡ στις Κρηνίδες την Κυριακή

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή αγροτών κατά της δημιουργίας του αγωγού TAP την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου μπροστά από το θέατρο των Φιλίππων στις Κρηνίδες.

Η προσυγκέντρωση για το συλλαλητήριο θα είναι στις 12 το μεσημέρι, και εκτός από αγροτικές ενώσεις, θα συμμετέχουν τοπικοί φορείς από την Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της τοπικής οργανωτικής επιτροπής, ο αγωγός θα περάσει κατά 80% από αγροτικές εκτάσεις και αναμένεται να καταφέρει σημαντικό πλήγμα στις αγροτικές υποδομές της περιοχής. Η περιοχή των Φιλίππων χαρακτηρίζεται ως γη υψηλής παραγωγικότητας σύμφωνα με υπουργική εγκύκλιο του 1983. Η πεδιάδα η οποία αποτελεί μέρος της πεδιάδας της Δράμας είναι η πιο εύφορη πεδιαδα της Ελλάδας.
Επιπλέον αναφέρεται, ότι οι αγρότες και άλλες επαγγελματικές ομάδες της περιοχής δεν θα λάβουν κανένα ανταποδοτικό όφελος από την κατασκεύη και λειτουργία του αγωγού, την στιμγή που οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα είναι εξαιρετικά αρνητικές. Ενδεικτικά αναφέρεται η κατασκεύη του αγωγού θα οδηγήσει σε υποχώρηση της επιφάνειας του εδάφους κατά 6 έως 12 εκατοστά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑