Ειδήσεις

Published on February 6th, 2014 | by fileto

0

Άρωμα Βραζιλίας για το φετινό καρναβάλι της Ξάνθης

Σε ρυθμούς… Mundial θα χορέψουν φέτος οι διοργανωτές και οι χιλιάδες συμμετέχοντες τον Ξανθιώτικου καρναβαλιού που αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση των 49ων Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, η αυλαία των οποίων ανοίγει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και θα πέσει στις 2 Μαρτίου με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η Ξάνθη, για μια ακόμα χρονιά θα πλημμυρίσει με χρώματα και μουσικές, με το θέμα του φετινού καρναβαλιού να είναι εμπνευσμένο από τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή παγκοσμίως και τους διοργανωτές να φιλοδοξούν να “ταξιδέψουν” τα πληρώματα των καρναβαλιστών σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Οι 49ες Θρακικές Λαογραφικές Εορτές έχουν μια καινοτομία, αφού για πρώτη χρονιά φέτος θα υπάρχει παιδική παρέλαση από δημοτικά σχολεία της Ξάνθης. Οι μικροί καρναβαλιστές θα λάβουν μέρος στο “Μουντιαλίτο” με τη συνοδεία των γονιών τους και αφού διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία, όπου θα τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις.

Τρεις δημοφιλείς καλλιτέχνες, ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαΐας Ματιάμπα, αλλά και διάφορα μικρά και μεγάλα μουσικά σχήματα θα δώσουν τη δική τους νότα γιορτής σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους.

“Παραμερίζοντας τις υπαρκτές δυσκολίες που βιώνουμε ως κοινωνία, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα, δίνουμε προτεραιότητα στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας, η οποία παραμένει αναλλοίωτη από κάθε κλυδωνισμό, μιας ταυτότητας που κανένας οικονομικός περιορισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει ν’ ακυρώνει” αναφέρει ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, με αφορμή την έναρξη της καρναβαλικής περιόδου.

Από την πλευρά του, ο εμψυχωτής του θεσμού και αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης σημειώνει: “στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας και η ελληνική κοινωνία, το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, “παντρεύοντας” το παρελθόν με το παρόν, έρχεται να δώσει μια μικρή νότα χαράς για να διαβάσουμε από την αρχή για λίγο τα δεδομένα της ζωής μας και να ανατρέψουμε όσο γίνεται τη σκληρή πραγματικότητα. Η ενεργή συμμετοχή όλων μας και η συνεργασία φορέων και συλλόγων είναι η καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία του θεσμού, μαρτυρώντας με τον τρόπο αυτό ότι οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές έχουν καταξιωθεί διαχρονικά”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑