Ειδήσεις

Published on February 6th, 2014 | by fileto

0

Η MATRIX και ο Δημήτρης Τσεσμετζόγλου τιμήθηκαν από τον πρίγκιπα

Στα τέλη Ιανουαρίου ο Αιγύπτιος πρίγκιπας Οσμάν Ριφάτ Ιμπραχήμ, απόγονος του Μοχάμεντ Άλι, επισκέφθηκε – στο πλαίσιο του σύντομου ταξιδιού του – τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος Παιδόπολη στην Καβάλα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον CEO της MATRIX κ. Δημήτρη Τσεσμετζόγλου, στον οποίο και απένειμε τιμητική πλακέτα και το αναμνηστικό μετάλλιο του Βασιλικού Ινστιτούτου του Μοχάμεντ Άλι (Royal Institute Mohamed Ali) για το αμείωτο ενδιαφέρον και την οικονομική συμπαράσταση που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.

Ο πρίγκιπας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος και πέρασε αρκετή ώρα με τα παιδιά, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εργαζόμενους και την πρόεδρο του Δ.Σ. της Παιδόπολης κα Μαρίνα Φιλιππίδου για την λειτουργία, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ίδρυμα στην αντίξοη αυτή περίοδο για την ελληνική οικονομία.

Σε σύντομη δήλωσή του ο πρίγκιπας Οσμάν Ριφάτ Ιμπραχήμ είπε ότι η επίσκεψη στην Παιδόπολη δεν είχε απλώς εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά κυρίως συναισθηματικό και υπογράμμισε το μεγάλο του ενδιαφέρον για τα ιδρύματα που ασχολούνται με τα παιδιά και ειδικότερα για αυτά που βρίσκονται στην περιοχή καταγωγής του προγόνου του Μοχάμεντ Άλι.

Δημήτρης Τσεσμετζόγλου

Ο Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO της MATRIX, αφού ευχαρίστησε τον πρίγκιπα και τα μέλη του Δ.Σ. για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της Παιδόπολης, ενός εκ των παλαιότερων ιδρυμάτων, τόνισε ότι «η προσπάθεια αυτή αποδεικνύει ότι η αγάπη στο συνάνθρωπο και ειδικά στα παιδιά, ξεπερνά πατρίδες, θρησκείες και πολιτικές πεποιθήσεις. Σήμερα βρίσκομαι εδώ με διπλή ιδιότητα. Αφ΄ενός είμαι γέννημα θρέμμα της Καβάλας και άρα μέρος της πολιτιστικής και ανθρωπιστικής κληρονομιάς που συμβολίζει η ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ και αφ’ ετέρου, ως Διευθύνων Σύμβουλος της Matrix, μιας εταιρίας ελληνικών συμφερόντων, μιας εταιρίας με διεθνή δράση, αλλά συγχρόνως μιας εταιρίας βαθιά προσηλωμένης στις ρίζες της, απόλυτα συνδεδεμένης με τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, ειδικά σ’ αυτή την τόσο δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο.

Πέρα από την οικονομική υποστήριξη που με μεγάλη αγάπη παρέχουμε στην Παιδόπολη, θεωρούμε υποχρέωσή μας να αφυπνίσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όλους όσους είναι σε θέση, με μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσά, να εγγυηθούν το μέλλον αυτής της ανοιχτής αγκαλιάς και στην ουσία, το μέλλον όλων μας, που είναι τα παιδιά.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την τιμή που μου επιφυλάξατε, εύχομαι καλή δύναμη στο δύσκολο αυτό έργο και υπόσχομαι να είμαι πάντα δίπλα σας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑