Ειδήσεις

Published on February 7th, 2014 | by fileto

0

Πλημμύριζαν την Βόρειο Ελλάδα ηρωίνη

Με χειροπέδες και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν, νωρίς σήμερα το μεσημέρι, στον Εισαγγελέα Σερρών, 15 άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θράκη.

Η σύλληψη των δραστών προέκυψε ύστερα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών Σερρών, που αξιολογώντας διάφορα στοιχεία, έφτασε στα ίχνη του κυκλώματος και κατάφερε τα τελευταία δύο 24ωρα να συλλάβει 15 από τα συνολικά 18 άτομα που συμμετείχαν σ΄αυτό.
Σύμφωνα με την  Αστυνομία,  οι δράστες κατάφερναν, μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών και χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένες λέξεις να διακινούν περίπου 2,5 κιλά ηρωίνη κάθε μήνα σε Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, αλλά και Θεσσαλονίκη.
Ο τρόπος που λειτουργούσαν αποδεικνύει, σύμφωνα με την Αστυνομία,  πως πρόκειται για οργανωμένη εγκληματική οργάνωση, που τα μέλη της λειτουργούσαν ιεραρχικά, με τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της οργάνωσης να βρίσκονται στη Βουλγαρία.
Από εκεί, διοχετεύονταν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην Ελλάδα, μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών.
Τα ναρκωτικά, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, τα τοποθετούσαν οι δράστες σε συγκεκριμένα σημεία της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Σερρών, κάτω από χιλιομετρικές πινακίδες, τις οποίες και έσκαβαν προκειμένου να κρύψουν τις επιμελώς συσκευασμένες ποσότητες ηρωίνης.
 
Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και δύο γυναίκες, 35 και 40 ετών αντίστοιχα, ενώ συνολικά, μέχρι τώρα, έχουν συλληφθεί 11 Έλληνες- δύο από Καβάλα, ένας από Ξάνθη, δύο από Δράμα, ένας από την Αλιστράτη Σερρών, τρεις από Σέρρες και τρεις από Θεσσαλονίκη, ηλικίας από 32 έως και 46 ετών αντίστοιχα- αλλά και τρεις Βούλγαροι 31-35 ετών.
Διαφεύγουν της σύλληψης τρεις ακόμη Βούλγαροι και συγκεκριμένα ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς κι ένας συνεργός τους, για τους οποίους έχει εκδοθεί, μέσω Ιντερπόλ, ένταλμα σύλληψης.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 944,94 γραμμάρια ηρωίνης, μικροποσότητας χασίς, ναρκωτικά δισκία, άγνωστη ναρκωτική ουσία, χρηματικά ποσά που ανέρχονται σε  περίπου 27.000 ευρώ, ένα πιστόλι, φυσίγγια, σπρέι πιπεριού, ξιφίδια, και σιδερογροθιές, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα και διάφορα έγγραφα, καθώς και εννέα επιβατικά αυτοκίνητα.
Το προανακριτικό έργο του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, συνεχίζεται.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑