Βαλκάνια

Published on February 12th, 2014 | by fileto

0

Πληροφορίες για εμπλοκή JITEM στα καραβάνια λαθρομεταναστών

Τη μετακίνηση τουλάχιστον 50.000 παράνομων μεταναστών το χρόνο από μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και της βορείου Αφρικής, από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του Έβρου και των νησιών του Αιγαίου, φέρεται να διευκόλυνε η περιβόητη τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών JITEM.

Τα παραπάνω αναφέρει αποκαλυπτικό δημοσίευμα του τουρκικού περιοδικού Aksyon, το οποίο αναπαρήγαγε τόσο το defencenews.gr όσο και το epikaira.gr, επιβεβαιώνοντας παλαιότερες πληροφορίες για την συμμετοχή της τουρκικής υπηρεσίας στην μεταφορά παράνομων μεταναστών από τη γειτονική χώρα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 μέχρι και το 2002.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αποτελούσε ανέκαθεν όργανο-φόβητρο του τουρκικού παρακράτους, καθώς είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για αμέτρητα περιστατικά απάνθρωπης συμπεριφοράς των στελεχών της απέναντι στον κουρδικό πληθυσμό της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα υπάρχουν ακόμα και σήμερα τουλάχιστον 15 αξιωματικοί της τουρκικής Ακτοφυλακής που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις προώθησης παράνομων μεταναστών, ενώ τα σημεία αναχώρησης των πλοιαρίων είναι γνωστά και έχουν επισημανθεί.
Πηγή: iefimerida.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑