Ειδήσεις

Published on February 18th, 2014 | by fileto

0

Ομάδα Αφγανών διακινούσε Σύριους λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (17-2-2014), το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή του Αμορίου Έβρου, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 29, 23, 23 και 19 ετών, διότι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα σε δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες. Δώδεκα (12) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με βάρκες, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τους δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες και στη συνέχεια τους καθοδήγησαν, πεζή, σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, στην αγροτική περιοχή του Αμορίου Έβρου.

Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 400 δολαρίων Η.Π.Α και 140 ευρώ και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑