Ειδήσεις

Published on February 26th, 2014 | by fileto

0

Απάντηση Άκη Γεροντόπουλου για τις ΜΚΟ

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος τόνισε ότι: «Από τη στιγμή που ανέλαβα εγώ, κι έχω την πολιτική ευθύνη, ούτε ένα ευρώ δεν έχει δοθεί σε ΜΚΟ».

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι από τον Ιούλιο που έδωσε εντολή να ξεκινήσει έλεγχος στις ΜΚΟ, δεν έχει εκδοθεί το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών. Απέδωσε τις καθυστερήσεις στην προβλεπόμενη διαδικασία, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια, καθώς δεν υπήρξε απευθείας ανάθεση αλλά προκηρύχθηκε διαγωνισμός.

«Από τα 118 ανοικτά προγράμματα που υπήρχαν, εστάλησαν τα 80 στους ορκωτούς ελεγκτές. Όταν θα πάρω το πόρισμα θα το στείλω χωρίς να το ανοίξω στον κ Ρακιντζή» είπε ο κος Γεροντόπουλος και ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν παρεμβαίνουμε καθόλου». Θέλοντας ωστόσο να δείξει τη σοβαρότητα του θέματος επεσήμανε πως «το Σεπτέμβριο κατόπιν εισηγήσεων ξεκίνησα συζήτηση για αλλαγή του νομικού πλαισίου. Τη νομοθετική πρωτοβουλία έχει το ΥΠΟΙΚ κι εκείνο θα αποφασίσει» ενώ «το Δεκέμβριο προκάλεσα μια συνάντηση διυπουργική για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα». Τόνισε επίσης πως «όλα τα Υπουργεία έχουν ΜΚΟ αλλά το Υπ. Εξωτερικών δεν έχει αρμοδιότητα για τις ΜΚΟ των άλλων υπουργείων».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑