Ειδήσεις

Published on February 26th, 2014 | by fileto

0

Καθαρός συνδυασμός Ηλία Ιωαννάκη ΟΧΙ στον χρυσό

Ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι δημότες του δήμου Μαρώνειας – Σαπών στην μεγάλη τους συντριπτική πλειοψηφία λένε ΟΧΙ στον χρυσό. Παράλληλα τόσο εγώ, όσο και η δημοτική μου παράταξη η οποία θα κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, δυνατά και καθαρά λέμε ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή των Σαπών και της Μαρώνειας, αλλά και επιβεβαιώνουμε ότι δεν θα συμπεριλάβουμε στο ψηφοδέλτιό μας κανένα υποψήφιο που θα έχει εμπλοκή ή συμπάθεια στην επένδυση των χρυσωρυχείων.

Οι νέες αιτήσεις των Χρυσωρυχείων Θράκης που ζητούν έρευνες σε περιοχές του δήμου μας, επιβεβαιώνουν τους αρχικούς μας φόβους για επικίνδυνες μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή μας.

Αν η περιοχή κηρυχθεί μεταλλευτική τότε  σημαίνει ότι σταματάει οποιαδήποτε άλλη οικονομική δραστηριότητα, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, δασοκομία, επειδή η μεταλλευτική δραστηριότητα είναι ανταγωνιστική.

Για τον λόγο αυτό καλούμε τους δημότες μας στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις Σάπες και είναι οι εξής:

Την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών, η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών, ο Σύλλογος Ποντίων «Τα Κασσιτερά», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σαπών, ο Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών ΔΡΩ και ο Μειονοτικός Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σαπών, διοργανώνουν από κοινού, μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Σαπών στις 10:30 το πρωί, με θέμα: «Ανάπτυξη στον τόπο μας (γεωργία-κτηνοτροφία, γεωθερμία-ζεόλιθος).

Εξ άλλου την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014, στις Σάπες θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση της υπό συγκρότησης ομάδας παραγωγών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών που ξεκινά με καλλιεργητές από Έβρο και Ροδόπη. Τα Αρωματικά φυτά είναι χρυσάφι πολλών καρατίων για την περιοχή μας»


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑