Ειδήσεις

Published on March 1st, 2014 | by fileto

0

Επιχείρηση διακίνησης λαθρομεταναστών με άδοξο τέλος

Συνελήφθησαν χθες (28-2-2014), τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων και στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και της Ειδικής Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές, τέσσερις (4) υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 20, 26, 26 και 29 ετών και ένας 35χρονος υπήκοος Τουρκίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατέσσερις (14) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δέκα (10) υπήκοοι Αφγανιστάν.

Αναλυτικότερα, μετά από πληροφορίες, που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έγινε κατάλληλη αξιοποίηση τους από τις παραπάνω Ειδικές Ομάδες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν οι πέντε (5) διακινητές διότι, οι τέσσερις (4) υπήκοοι Συρίας, μετέφεραν παράνομα, με βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τους είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες και στη συνέχεια ο Τούρκος υπήκοος τους επιβίβασε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, προκειμένου να τους προωθήσει στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν:

  • ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • μία (1) πλαστική βάρκα
  • το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑