Ειδήσεις

Published on March 3rd, 2014 | by fileto

0

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης λαθρομεταναστών

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιούνταν στη διευκόλυνση εισόδου και την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν χθες (1-3-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, τρία (3) από τα μέλη της ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ένας 51χρονος ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αρμενίας, ηλικίας 56 και 51 ετών, οι οποίοι κατελήφθησαν να προωθούν στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και τέσσερις (4) υπήκοοι Σομαλίας.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνεται ένας ακόμη άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, ο οποίος κατηγορείται επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Από τη συνδυαστική αξιοποίηση των στοιχείων της ενδελεχούς έρευνας προέκυψε ότι οι δράστες, τους τελευταίους δύο μήνες τουλάχιστον, μαζί με άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό συνεργών, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διευκόλυνση εισόδου και την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια.

Αναλυτικότερα, μέλη της ομάδας διευκόλυναν την είσοδο σε μη νόμιμους μετανάστες, από την Τουρκία στη χώρα μας, με τη χρήση βαρκών, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο και στη συνέχεια έτερα μέλη, αναλάμβαναν τη μεταφορά τους, με οχήματα, στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις συλληφθέντες να επιβαίνουν σε δύο οχήματα και να επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή ή να λειτουργούν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, προκειμένου ο άγνωστος δράστης, ο οποίος επέβαινε σε τρίτο όχημα να μεταφέρει με αυτό στην ενδοχώρα, τους μη νόμιμους μετανάστες.

Επίσης, στον κόμβο Αρδανίου, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν το όχημα με τον άγνωστο δράστη, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους, προσπάθησε να διαφύγει με αυτό, κινούμενος με ανθρωποκτόνο πρόθεση προς το μέρος των αστυνομικών, εμβολίζοντας τρία περιπολικά, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των αστυνομικών όσο και των δώδεκα (12) μη νόμιμων μεταναστών που μετέφερε με το όχημά του.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ένας αστυνομικός πραγματοποίησε βολή, στα μηχανικά μέρη του παραπάνω αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει. Τελικά ο δράστης, κατάφερε να διαφύγει με το όχημα, το οποίο όμως εγκατέλειψε στην Εγνατία Οδό (ύψος Πυλαίας), λόγω μηχανικής βλάβης και έκτοτε αναζητείται.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που μετέφερε τους μη νόμιμους μετανάστες, έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Σε βάρος του 51χρονου ημεδαπού η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, ενώ για τον 51χρονο υπήκοο Αρμενίας, περιλαμβάνει παράβαση του νόμου περί όπλων, καθόσον σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν δύο γεμιστήρες πιστολιού.

Σημειώνεται ότι ο 51χρονος ημεδαπός, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Συνολικά κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δύο (2) γεμιστήρες πιστολιού και δύο (2) πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑