Ειδήσεις

Published on March 3rd, 2014 | by fileto

0

Ετοιμάζεται φάκελος για υδατοδρόμια σε Αλεξανδρούπολη και Καμαριώτισσα

Με σταθερά και προσεκτικά βήμα προχωρά ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης τις απαραίτητες διαδικασίες για την προετοιμασία του φακέλου αναφορικά με την εγκατάσταση και λειτουργία υδατοδρομίων στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη.

Μετά από μία μικρή περίοδο σύγχυσης αναφορικά με την ετοιμότητα του Ο.Λ.Α., διευκρινίστηκε πως με το πρόβλημα που υπήρχε μέχρι πρόσφατα, αναφορικά με τη συμβατότητα του Master Plan κάθε λιμένα με την χορήγηση άδειας υδατοδρομίου, ξεπεράστηκε κατά ένα σημαντικό βαθμό με νομοθετική ρύθμιση, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία υδατοδρομίων.

«Αναγνωρίζοντας τη σημαντική αναπτυξιακή προοπτική που δημιουργεί η λειτουργία υδατοδρομίων στην περιοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ και ειδικότερα στη ζώνη αρμοδιότητας του, ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου.

Επίσης, επισημαίνεται πως κατά την πρόσφατη αναθεώρηση του Σχεδίου Ασφάλειας Λιμένα Αλεξανδρούπολης, έχουν προβλεφθεί οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις ασφαλείας στην περιοχή όπου προβλέπεται η χωροθέτηση υδατοδρομίου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑