Ειδήσεις

Published on March 4th, 2014 | by fileto

0

Αμυδρό φως για την απασχόληση των νέων ανέργων στην Καβάλα

Αμυδρό φως ελπίδας έδωσε από την Καβάλα ο Ευρωπαίος Επίτροπςο για την απασχόληση La’szlo Andor, ο οποιος βρέθηκε στην πόλη συμμετέχοντας στη διάσκεψη στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με θέμα: «Ο ρόλος των Περιφερειών στην εφαρμογή της Εγγύησης για τη Νεολαία 2014- 2020».

Ο επίτροπος  La’szlo Andor βρέθηκε στην περιφέρεια με τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας την Αν. Μακεδονία και Θράκη και δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το Κοινοβούλιο της Ευρώπης είναι υπεύθυνο να λάβει αποφάσεις, εφόσον και οι περιφέρειες ανταποκριθούν στον ρόλο τους.

Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Καβάλας και πρόεδρο της ΠΕΔ Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Κωστή Σιμιτσή επισκέφθηκε δυο κοινωνικές δομές που χρηματοδοτήθηκαν και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και λειτουργούν στην Καβάλα. Πρόκειται για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ) και τον πρότυπο βρεφονηπιακό σταθμό στη ΔΕΠΟΣ.

 

Παρόντες στη διάσκεψη η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Άννα Δελαπόρτα, η γενική γραμματέας της Ένωσης Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης (CRPM) Ελένη Μαριάνου, ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης (μετά την περιπέτεια με την υγεία του), αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑