Ειδήσεις

Published on March 5th, 2014 | by fileto

0

Ο Μάνεσης σήμερα το βράδυ στην Δράμα

Απόψε στις 24:00, η εκπομπή «60’ Ελλάδα» και ο Νίκος Μάνεσης στήνουν τη βάση του οδοιπορικού τους στη Δράμα και ξεδιπλώνουν δεκάδες ιστορίες συνανθρώπων μας από τη Δράμα, το Βώλακα, το Νευροκόπι, το Οχυρό, το Παρανέστι, το Μοναστηράκι, τον Ξηροπόταμο.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΝΕΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ Η ΕΚΠΟΜΠΉ ΠΟΥ ΓΥΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΜΑΡΩΝΕΙΑ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΣΑΠΕΣ

Δράμα σήμερα στον Αλφα:

Οχυρό Λίσσε: Ένα διαφορετικό reality. Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία του δήμου Νευροκοπίου, το πρώτο διαδραστικό reality σε πραγματικές συνθήκες που ανοίγει σε λίγες μέρες τις πόρτες του στο κοινό. Ένα παιχνίδι προσομοίωσης της Μάχης των Οχυρών στο οποίο συμμετέχουν ενεργά οι επισκέπτες – παίκτες 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Μια μοναδική ευκαιρία να δει ο επισκέπτης ένα κομμάτι της ιστορίας μας να ζωντανεύει ξανά.

Ένα χωριό που δεν έχει ανέργους. Το μάρμαρο, ο «λευκός χρυσός», και οι εξαγωγές στην Κίνα. Πώς ένα ολόκληρο χωριό ζει από τα λατομεία και οι εύθραυστες ισορροπίες στο πλαίσιο της μάχης για τη διάσωση του παρθένου δάσους της περιοχής.

Το μεγαλύτερο φράγμα της Νότιας Ευρώπης. Το ανθρώπινο θαύμα του Θησαυρού, το μεγαλύτερο φράγμα των Βαλκανίων, 175 μέτρα ύψος, 700.000.000 κυβικά μέτρα νερού.

Το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου. Το σπήλαιο του Αγγίτη έχει μήκος 21 χιλιόμετρα. Με την αδιάκοπη ροή του και την υπόγεια πορεία του από το λεκανοπέδιο Νευρικοπίσου, δίνει ζωή στα χωριά του Μενοικίου.

Ημιυποβρύχιο made in Greece. Τι λέει ο 42χρονος δημιουργός του, καθώς είναι το πρώτο ημιυποβρύχιο σκάφος ελληνικής κατασκευής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψυχαγωγικούς και ερευνητικούς σκοπούς; Μεράκι και έμφυτη τάση προς την ευρεσιτεχνία τον οδήγησαν στην κατασκευή του στη Δράμα, νομό που δεν διαθέτει ούτε μία ακτή! Ποιοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του ελληνικού ημιυποβρυχίου;

Τα κοπάδια των άγριων αλόγων.

Η στιχουργός της Δράμας. Η γυναίκα που κρύβεται πίσω από τους στίχους πασίγνωστων τραγουδιών που ερμηνεύουν μεγάλοι καλλιτέχνες. Οι αληθινές ιστορίες ερεθίσματα που την οδήγησαν στη δημιουργία επιτυχιών. Η Όλγα Βλαχοπούλου, μια σύγχρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, εξηγεί τι την κρατά στην πόλη της.
Γκόλ στη …γνώση. Ποιος γνωστός ποδοσφαιριστής, με 22 χρόνια στα γήπεδα της Α’ Εθνικής γύρισε στα θρανία του εσπερινού σχολείου δεύτερης ευκαιρίας; Γιατί λέει πως το απολυτήριο είναι για εκείνον πολυτιμότερο από πρωτάθλημα; Επίσης, στη κάμερα της εκπομπής μιλά μια 55χρόνη, η οποία έχει 5 εγγόνια και φοιτά και εκείνη στο Γενικό Εσπερινό Λύκειο.

Αερολέσχη Δράμας Αίολος. Δραστήρια λέσχη που διοργανώνει ελληνικούς και διεθνείς αγώνες αλεξίπτωτου πλαγιάς. Στη Δράμα, υπάρχουν μερικές από τις καλύτερες φυσικές πίστες.

«Σημαία» μια οικογενειακή υπόθεση. Ο Θανάσης και η Παναγιώτα Τσακίρη, αθλητές χιονοδρομίας στους δρόμους αντοχής, και στο δίαθλο. Η σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής στο Sochi, ο πατέρας και το ρεκόρ Γκίνες.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΝΕΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ Η ΕΚΠΟΜΠΉ ΠΟΥ ΓΥΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΜΑΡΩΝΕΙΑ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΣΑΠΕΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑