Ειδήσεις

Published on March 5th, 2014 | by fileto

0

Πρωτοπόρο πολυλειτουργικό αγρόκτημα στην Αλεξανδρούπολη

Η Ημερίδα με τίτλο «Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα και Οικοτεχνία: Δύο νέα εργαλεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας» πραγματοποιήθηκε στο «Κέντρο της Γης», στο Ίλιον, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μ. Κορασίδη, του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Δ. Ιατρίδη, του Γενικού Γραμματέα Οργάνωσης Γη κ. Π. Κόκκαλη, του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Β. Έξαρχου, του Προέδρου του ΕΦΕΤ κ. Ι.  Τσιάλτα, υπηρεσιακών παραγόντων του ΥπΑΑΤ και πλήθους κόσμου.

Στο τέλος της ημερίδας παρουσιάστηκαν δέκα περιπτώσεις πρωτοπόρων δημιουργών πολυλειτουργικών αγροκτημάτων και εκπροσώπων από το χώρο της οικοτεχνίας που παρουσίασαν τις επιτυχημένες καινοτόμες επιχειρηματικές τους δράσεις και πρωτοβουλίες στην πρωτογενή παραγωγή αλλά και στη μεταποίηση σε συνδυασμό με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Πρόκειται για τα Αγροκτήματα «Παύλος Γεωργιάδης» (Αλεξανδρούπολη), «Ευμέλεια» (Λακωνία), «Αμφίκαια» (Φθιώτιδα), «Φάρμα Ντούμα» (Λάρισα), «Κτήμα Κοροντίνη» (Αργολίδα), «Ειρήνη Πλωμαρίου» (Λέσβος) και τις μονάδες Οικοτεχνίας «Πέτρος Ναουμίδης» (Φλώρινα), «Άξιον Εστί» (Άργος), «Κτήμα Μίνα» (Μαραθώνας), «Της Ελιάς» (Αρκαδίας).

πηγη: AgroNews


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑