Ειδήσεις

Published on March 13th, 2014 | by fileto

0

Το πρόγραμμα Stage One και στην Αλεξανδρούπολη

Σε δύο πόλεις της Βόρειας Ελλάδας υλοποιείται ταυτόχρονα το πρόγραμμα Stage One από το Innovation Farm. Συγκεκριμένα, υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη σε χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη Δράμα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δράμας.

Μάλιστα, εντός του Απριλίου αναμένεται να υλοποιηθεί και τρίτο πρόγραμμα στην Αλεξανδρούπολη σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Εκτός των τριών περιοχών που τρέχει ή θα τρέξει το πρόγραμμα υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις σε τρεις ακόμα περιοχές της επικράτειας.

Όπως έχει παρουσιάσει παλαιότερα το EMEAgr, ο Stage One αποτελεί επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων και τρέχει για δεύτερη σαιζόν.

Γενικά οι accelerators δεν είναι το μαγικό γιατρικό για την ασθμαίνουσα επιχειρηματικότητα ούτε το πολυεργαλείο για την ανάπτυξή της. Με την σωστή τους χρήση όμως μπορούν να είναι πολύτιμοι στην ανάπτυξη και την απασχολισημότητα.  Χρειάζεται ένα συνολικό πλαίσιο τόσο από τους παρόχους υπηρεσιών στήριξης του επιχειρείν όσο και το ευρύτερο περιβάλλον που να ολοκληρώνει την προσπάθεια και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Αργύρης Σπυρίδης, director του Innovation Farm και του προγράμματος.

Ο Stage One δέχεται κατόπιν εξέτασης τόσο αυτούς που έχουν καινοτόμες ιδέες ή σκεπτικά όσο και αυτούς που δεν έχουν ιδέα αλλά θα ενδιαφερόταν να συνεργαστούν σε μια ομάδα που έχει δικό της σκεπτικό αλλά χρειάζεται δεξιότητες που αναζητεί μέσω partnering. Επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό του επιταχυντή είναι η δυνατότητα να τρέχει τοπικά σε διάφορες περιοχές όπου υπάρχει κρίσιμη μάζα χωρίς να απαιτεί την υλοποίηση του στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας.

Το πρόγραμμα Stage One στηρίζει ως Partner το PJ Tech Catalyst Fund, παρέχοντας δυνατότητα χρηματοδότησης στους finalists και διεκδίκησης θέσης στον incubator του ομίλου Quest IQbility.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑