Ειδήσεις

Published on March 14th, 2014 | by fileto

0

Δήμαρχος Κομοτηνής κατά πώλησης της ΔΕΗ

Με αφορμή την έναρξη διαβούλευσης για την ιδιωτικοποίηση του 30% της παραγωγής και εμπορίας της ΔΕΗ, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την έναρξη της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», γίνεται δυστυχώς προσπάθεια για την εκποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε ποτέ στην Κομοτηνή και αφορά στον ΑΗΣ της Κομοτηνής, εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, άμεσα συνδεδεμένου με το φράγμα της Γρατινής.

Ο Δήμος Κομοτηνής και εγώ προσωπικά, δεν μπορούμε παρά να είμαστε κάθετοι αντίθετοι σε αυτό το ενδεχόμενο. Τόσο γιατί πρόκειται για ένα σταθμό παραγωγής ενέργειας που σχετίζεται άμεσα με την περιοχή μας, όσο και γιατί αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να ακυρώσει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου μας, με παρεμβάσεις που μόνο οφέλη μπορούν να έχουν για την περιοχή μας.

Σαν Δήμος, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε λοιπόν στο ενδεχόμενο ακύρωσης του σχεδιασμού αυτού, με την ακόμη μεγαλύτερη πιθανότητα, πέρα από τα αναπτυξιακά οφέλη για τον Δήμο μας, να χαθούν και υπερπολύτιμες θέσεις εργασίας.

Συντασσόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των εργαζομένων που αντιδρούν στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο και δηλώνουμε ότι θα αντιταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στον επιχειρούμενο αιφνιδιασμό για το μέλλον της περιοχής μας»


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑