Ειδήσεις

Published on March 21st, 2014 | by fileto

0

Σε χαμηλά επίπεδα η παραβατικότητα επιχειρήσεων στην ΑΜΘ

Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα παρατηρήθηκε χαμηλή παραβατικότητα στην Αν. Μακεδονία και Θράκη. Πρωταθλητής για άλλη μια φορά η Πελοπόνησσος.

Από τις ΔΟΥ πραγματοποιήθηκαν 1.479 προληπτικοί έλεγχοι από τους οποίους οι 769 αφορούσαν σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και τη διασκέδαση. Σε 127 από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποιήθηκε έλεγχος διαπιστώθηκαν συνολικά 201 παραβάσεις. Στις υπόλοιπες 1.352 ελεγχόμενες επιχειρήσεις δε διαπιστώθηκε καμία παράβαση.
Από τα Τελωνεία πραγματοποιήθηκαν στην επικράτεια συνολικά 687 προληπτικοί έλεγχοι στη διακίνηση προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, αυτοκίνητα οχήματα, εφοδιασμούς πλοίων κλπ. Σε 29 από τις περιπτώσεις ελέγχου διαπιστώθηκε παράβαση, ενώ σε 18 υποθέσεις η έρευνα για τον καταλογισμό παράβασης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι παραπάνω έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τα τελωνεία Ε΄ Θεσσαλονίκης, Ν. Μουδανιών, Καβάλας, Κομοτηνής, Πατρών, Δ΄ Πειραιά, ΣΤ’ Πειραιά, Ελ. Βενιζέλου, Ναυπλίου, Β΄ Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Λάρισας, Βόλου, Ρόδου, Ηγουμενίτσας, Μυτιλήνης, Δράμας, Ξάνθης και Σερρών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό επί του συνόλου των προληπτικών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν στις τελωνειακές περιφέρειες Καβάλας και Θεσσαλονίκης, καθώς στις περιφέρειες αυτές παρουσιάζονται αυξημένοι κίνδυνοι κατά τις διακινήσεις προϊόντων που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του διασυνοριακού εμπορίου με χώρες όπως τα Σκόπια και η Βουλγαρία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑