Ειδήσεις

Published on March 25th, 2014 | by fileto

0

Γάλατα γαργάλατα στη Βουλή από βουλευτές

Μέχρι την ημέρα της ψηφοφορίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή ή τη Δευτέρα το βράδυ, θα υπάρξουν διαβουλεύσεις προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις.

 

Οι γενικοί γραμματείς των κοινοβουλετικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου μαρκάρουν στενά τους βουλευτές των κομμάτων τους που απειλούν πως θα καταψηφίσουν τις ρυθμίσεις για το γάλα.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησης συνάντησε εκ νέου τον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο και του πρότεινε να υπάρχει ελληνικό γάλα 5 ημερών. Απάντηση δεν πήρε καθώς εκτός από την κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει και η τρόικα.

 

«Θεωρώ ότι κάθε εποικοδομητική πρωτοβουλία που συμβάλλει ουσιαστικά στην άρση του αδιεξόδου, σχετικά με τις ρυθμίσεις για το γάλα, είναι καλοδεχούμενη και οφείλουμε να την εξετάσουμε ενδελεχώς» ανέφερε σε γραπτή του ανακοίνωση ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

 

Θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας τονίζουν από το Μαξίμου και την Χαρ. Τρικούπη. Αυτό σημαίνει ότι όποιος βουλευτής καταψηφίσει άρθρο του πολυνομοσχεδίου τότε θα τεθεί αυτομάτως εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

 

Ωστόσο η ρευστή κοινοβουλευτική πλειοψηφία προβληματίζει έντονα τα επιτελεία των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

 

Εκτός από τους Μ. Χαρακόπουλο, Ι. Τζαμτζή, Γ. Βλάχο, Θ. Μωραίτη, Ν. Σηφουνάκη και Μ. Κασσή ήρθε να προστεθεί και ο Α. Κοντός βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ ο οποίος χωρίς να δηλώνει αν θα καταψηφίσει την ρύθμιση για το γάλα σημειώνει μεταξύ άλλων:

 

«Η προωθούμενη ρύθμιση για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στον κλάδο, με ορατό τον κίνδυνο για την οριστική εξαφάνιση της ελληνικής γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας» και προσθέτει:

 

«Η κυβέρνηση οφείλει, πριν φέρει τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή, να λάβει όλα τα παραπάνω σοβαρά υπόψη της και να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις».

 

Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και δεν κρύβει τη δυσαρέσκεια του για τις αντιδράσεις που υπάρχουν κυρίως στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

 

Ο Αντώνης Σαμαράς σε χαιρετισμό του προς τους Έλληνες Αποστράτους Εφέδρους της Αυστραλίας, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου σημειώνει μεταξύ άλλων :

 

«Τότε κερδίσαμε την Ελευθερία μας από τον ξένο ζυγό. Σήμερα κερδίζουμε και εδραιώνουμε την Ελευθερία και τη δημιουργικότητα του λαού μας, από την εξάρτηση της υπερχρέωσης και του δανεισμού.

 

Σπάμε αυτά τα δεσμά. Εξαλείφουμε τα ελλείμματα της οικονομίας μας. Αποκαθιστάμε την ανταγωνιστικότητα της παραγωγής μας. Ανοίγουμε το δρόμο στις επενδύσεις. Και αναπτύσσουμε τους ενεργειακούς πόρους της χώρας μας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑