Ειδήσεις

Published on March 26th, 2014 | by fileto

0

Πιτσιρικάδες διακινητές λαθρομεταναστών από το Ιράκ

Συνελήφθησαν χθες (25-3-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 20 και 16 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα σε δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Επτά (7) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τρεις (3) υπήκοοι Ιράν, Ιράκ και Γεωργίας.

Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 20χρονο, περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Με τη σύλληψη των δραστών, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους σαράντα (40) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκαν δύο (2) πλαστικές βάρκες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

φωτο: αρχείο


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑