Ειδήσεις

Published on March 26th, 2014 | by fileto

0

Το φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει

Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα ταξιδεύει και φέτος σε όλη την Ελλάδα με τη συνεργασία των τοπικών αρχών και τη στήριξη πολιτιστικών οργανώσεων και πανεπιστημίων, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Εκδηλώσεών του.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, αποτελούν έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ της έδρας του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και των πόλεων της περιφέρειας, εναρμονίζονται με την επιθυμία του θεσμού να φέρει σε επαφή τους φίλους του ντοκιμαντέρ με την πρόσφατη ελληνική και διεθνή παραγωγή ταινιών τεκμηρίωσης.

Σε αυτό το ξεχωριστό κινηματογραφικό οδοιπορικό που διοργανώνεται από το τμήμα προγράμματος του Φεστιβάλ, έχουν προστεθεί νέοι προορισμοί, νέες στάσεις, αγκαλιάζοντας και χώρους όπου οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα, όπως σωφρονιστικά καταστήματα και ιδρύματα αγωγής.

Οι φετινές Περιφερειακές Εκδηλώσεις ξεκινούν την περιπλάνησή τους από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνουν μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα, 25 είναι οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και είναι οι εξής:

Αίγινα, Αλεξανδρούπολη, Αμοργός, Άμφισσα, Άνδρος, Βόλος, Γρεβενά, Ηράκλειο, Ιτέα, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Κως, Λαμία, Λιβαδειά, Νάξος, Ξάνθη, Πάτρα, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Σάμος, Φλώρινα, Χανιά και Χίος. Εκτός Ελλάδος, οι Περιφερειακές Εκδηλώσεις θα ταξιδέψουν και στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα, οι ημερομηνίες και οι χώροι διεξαγωγής θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις του 16ου ΦΝΘ, χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑