Βαλκάνια

Published on March 31st, 2014 | by fileto

0

Τροχαία μεταξύ Φιλιππούπολης και Σόφιας με νεκρούς

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σε διαδοχικά τροχαία δυστυχήματα, το πρωί της Δευτέρας, στην εθνική οδό που συνδέει τη Σόφια με το Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) και με το λιμάνι Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Τροχαίας του Πλόβντιβ, Ραντοσλάφ Νάτσεφ, οι δύο “καραμπόλες”, στις οποίες εμπλέκονται περίπου 20 επιβατικά και φορτηγά αυτοκίνητα συνέβησαν, νωρίς σήμερα το πρωί, στο ίδιο σημείο του αυτοκινητοδρόμου “Τράκια”(Θράκη).

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο αρμόδιο, οι αιτίες των σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων ερευνώνται, αλλά η προκαταρκτική εκτίμηση της Τροχαίας είναι, ότι οι διαδοχικές συγκρούσεις μεγάλου αριθμού ΙΧ και φορτηγών και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας έγιναν ως συνέπεια της πυκνής ομίχλης που κάλυψε απροσδόκητα την περιοχή, το 135ο χιλιόμετρο της εθνικής (μεταξύ Σόφιας και Πλόβντιβ), περιορίζοντας την ορατότητα των οδηγών μόλις στα πέντε μέτρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

“Ήταν τρομερό. Εγώ πρόλαβα να σταματήσω, αλλά οι υπόλοιποι που έρχονταν πίσω μου δεν το κατάφεραν. Έτσι με χτύπησαν. Δεν έβλεπα τίποτα, η ορατότητα ήταν μικρότερη από πέντε μέτρα” δήλωσε στο ηλεκτρονικό έντυπο “Ντνες” ο οδηγός, Τόμι Τόμοφ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Τροχαίας του Πλόβντιβ, το πρώτο τροχαίο στον οδικό άξονα Σόφια- Φιλιππούπολη συνέβη όταν φορτηγό αυτοκίνητο μείωσε δραστικά την ταχύτητά του εισερχόμενο στην ομίχλη. Αυτό είχε ως συνέπεια το ΙΧ που ακολουθούσε το φορτηγό να “συρθεί” κυριολεκτικά κάτω από την νταλίκα, ενώ ο οδηγός του πέθανε ακαριαία.

Ακολούθησε θανατηφόρα “καραμπόλα” άλλων επτά Ι.Χ., κατά την οποία σκοτώθηκε η επιβάτης ενός αυτοκινήτου.

Δέκα λεπτά αργότερα, κατά τις 6:30 το πρωί, σημειώθηκαν και οι διαδοχικές συγκρούσεις στην ίδια περίπου περιοχή, αλλά στην άλλη λωρίδα της μεγαλύτερης εθνικής οδού της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων “Φόκους”, το οποίο επικαλείται ιατρικές πηγές, οχτώ άτομα εισήχθησαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Φιλιππούπολης.

πηγη: Πρωτο Θέμα


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑