Ειδήσεις

Published on April 2nd, 2014 | by fileto

0

Ιδιωτικές security θα φυλάνε τα κέντρα με τους λαθρομετανάστες

Σύμφωνα με έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στα κέντρα αυτά αναδεικνύονται τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανεπαρκή παροχή ιατρικών υπηρεσιών–συμπεριλαμβανομένης της αρχικής ιατρικής εκτίμησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, άνθρωποι που πάσχουν από σοβαρά ιατρικά προβλήματα να παραμένουν σε κράτηση ή ακόμα και να διακόπτουν τη θεραπεία τους λόγω της κράτησης.

Σύμφωνα με το EUobserver, η Βρετανική εταιρία G4S,  η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας στον κόσμο , είναι μεταξύ των διαγωνιζομένων. Η χρηματοδότηση γίνεται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του Ταμείου Επιστροφής της ΕΕ.

Η προκήρυξη προβλέπει ειδική εκπαίδευση των ιδιωτών σε κέντρα εκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας., ενώ η δράση των ιδιωτικών εταιρειών θα είναι συμπληρωματική στο έργο των φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην προκήρυξη, για το πρώτο υποέργο, αυτό του κέντρου κράτησης Κορίνθου, το ποσό ανέρχεται στα 5.273.520 ευρώ και αφορά 86 άτομα. Αντίστοιχα, για το κέντρο Παρανεστίου Δράμας το κόστος θα ανέλθει σε 4.415.040 ευρώ ανα έτος, με το προσωπικό φύλαξης στα 72 άτομα, ενώ για το κέντρο κράτησης Φυλάκιου Ορεστιάδας, σε 2.422.140 ευρώ για 79 άτομα.

Περισσότερα: news247.gr Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/item/35454-idiotika-kentra-kratishs-metanaston


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑