Ειδήσεις

Published on April 7th, 2014 | by fileto

0

Σώοι και αβλαβείς οι ορειβάτες του Παγγαίου

Τελικά με τη βοήθεια της 2ης ΕΜΑΚ οι 11 ορειβάτες από την Αριδαία και τον Άγιο Αθανάσιο Δράμας εντοπίστηκαν στο Παγγαίο όπου είχαν χαθεί και επέστρεψαν σώοι και αβλαβείς στο Ροδολίβος και από εκεί στα σπίτια τους.

Όπως περιέγραψε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, Σωτήρης Δημητράκης: «Ήταν 8 άνδρες και τρεις γυναίκες. Ξεκίνησαν από την Ιερά Μονή Εικοσιφοινίσσας να περπατήσουν το μονοπάτι Ε4, για κάποιους λόγους όμως αποπροσανατολίστηκαν και σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, χάθηκαν.

Ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία και αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης. Για το σημείο ξεκίνησαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής από Σέρρες και Ροδολίβος, με επτά άνδρες, ενώ ζητήθηκε και η βοήθεια της 2ης ΕΜΑΚ που συνέδραμε με δύο οχήματα και έξι άνδρες .

Η ορατότητα όμως ήταν μηδαμινή, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο υψόμετρο που βρισκόταν οι αγνοούμενοι ήταν ακραίες με δυνατό αέρα, ομίχλη και βροχή που δεν σε επέτρεπε να δεις ούτε στα πέντε μέτρα. Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων σταμάτησαν και ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας.

Βοήθεια από αέρος ήρθε και από την αερολέσχη Σερρών.

Ευτυχώς, γύρω στις 09.00 πμ οι ορειβάτες εντοπίστηκαν σώοι και αβλαβείς, αποπροσανατολισμένοι τελείως από το μονοπάτι που θέλησαν να ακολουθήσουν, σε υψόμετρο 1426 μέτρων».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑