Ειδήσεις

Published on April 7th, 2014 | by fileto

0

Ερχεται το αγροτικό ίντερνετ σε Αν. Μακεδονία και Θράκη

Εγκρίθηκε από την Κοινότητα η χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), τριών μεγάλων έργων συνολικού ύψους €389,4 εκατ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τρεις σημαντικές επενδύσεις ύψους 389,4 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), οι οποίες θα συμβάλουν στην ανάκαμψη της Ελλάδας, με τον εκσυγχρονισμό ολόκληρης της δημόσιας διοίκησης, την απόκτηση σύνδεσης τόσο της δευτεροβάθμιας όσο και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με το Διαδίκτυο, και την επέκταση της κάλυψης Διαδικτύου υψηλής ταχύτητας σε πάνω από 600.000 άτομα που ζουν σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Τα τρία αυτά έργα τεχνολογίας των πληροφοριών και επικοινωνιών θα αποφέρουν σημαντικά οφέλη για τους πολίτες και αναμένεται να δημιουργήσουν πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τους, ενώ θα δημιουργηθούν 280 μόνιμες θέσεις εργασίας μόλις τα έργα ολοκληρωθούν και είναι πλήρως λειτουργικά.

Οι 3 επενδύσεις αποτελούν μέρος των προγραμμάτων της ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πολιτικής. Συγκεκριμένα εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα «Αττική», «Μακεδονία – Θράκη», «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» και «Κρήτη & νήσοι Αιγαίου».

Διαβάστε περισσότερα στο www.driveandtravel.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑