Ειδήσεις

Published on April 11th, 2014 | by fileto

0

Ο Ιπποκράτης καταφθάνει και στη Θράκη

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Απριλίου στην Αίγλη Ζαππείου δόθηκε η εκκίνηση του νέου «οδοιπορικού» του κινητού πολυϊατρείου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Ιπποκράτης», που φιλοδοξεί το 2014 να καλύψει τις ανάγκες σε παροχή προληπτικής ιατρικής 20.000 παιδιών στην Ελλάδα.

Διαθέτοντας τμήματα παιδιατρικού, παιδιοκαρδιολογικού, ακουολογικού, οφθαλμολογικού και οδοντιατρικού εξοπλισμού και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης με εξειδικευμένες μονάδες, ο «Ιπποκράτης» δίνει τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε παιδιά, με έμφαση σε αυτά που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών δεν έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση και φροντίδα.

Τη δράση του «Ιπποκράτη» θα ενισχύσουν και οι άλλες δύο κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Οφθαλμιατρικής & Ωτορινολαρυγγολογίας και Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής.

Το «ταξίδι» θα διαρκέσει έως τους πρώτους μήνες του 2015. Στο διάστημα αυτό, οι μονάδες θα επισκεφθούν 9 γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας, όπως Πελοπόννησος, Αττική, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Γρεβενά, Αιτωλοακαρνανία, Θράκη και Κεντρική Ελλάδα, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα με στόχο την παροχή υπηρεσιών σε περισσότερα από 20.000 παιδιά.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑