Ειδήσεις

Published on April 13th, 2014 | by fileto

0

Η Αποστολή στον Έβρο με φάρμακα και τρόφιμα

Δεκάδες κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό στο Σουφλί, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα, καθώς και τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, παραδόθηκαν από κλιμάκιο του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που βρίσκεται από το Σάββατο στον ακριτικό Έβρο.

Ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, στη συνάντησή του με τον γενικό διευθυντή της «Αποστολής» Κωνσταντίνο Δήμτσα και τους συνεργάτες του, στηλίτευσε την αδιαφορία που, όπως είπε, βιώνουν οι ακρίτες της Θράκης. Ευχαρίστησε δε τον Αρχιεπίσκοπο και την «Αποστολή» λέγοντας ότι «αισθανόμαστε λιγότερο μόνοι».

Εν τω μεταξύ, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε την πρότυπη μονάδα αντιμετώπισης της Νόσου Αλτσχάιμερ της «Αποστολής», η οποία παρέχει τη δυνατότητα μακράς διαμονής 25 ατόμων, βραχείας διαμονής 5 επιπλέον ασθενών, λειτουργεί Κέντρο Ημέρας ανοϊκών ασθενών και Ιατρείο Μνήμης. «Όταν μια κοινωνία αδιαφορεί για τους ηλικιωμένους της, παύει να είναι πολιτισμένη» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

πηγη: ΔΟΛ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑