Ειδήσεις

Published on April 13th, 2014 | by fileto

0

Οι εφημερίδες των Αθηνών προεξοφλούν νίκη Γιαννακίδη

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Εθνος, δυναμική επανεμφάνιση με φόντο την πολύμηνη δημοσκοπική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ σε χαμηλά μονοψήφια ποσοστά επιχειρούν πολλά στελέχη του στον αυτοδιοικητικό χώρο, διεκδικώντας τη νίκη σε αρκετές περιφέρειες και μεγάλους δήμους της χώρας.

“Για την επανεκλογή του Αρη Γιαννακίδη στην Αν. Μακεδονία-Θράκη κάνουν λόγο τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι”, σημειώνει ο συντάκτης της εφημερίδας.

Το οξύωρο είναιο ότι αν και το ΠΑΣΟΚ χάνει την δύναμή του ο μηχανισμός και οι υποψήφιοί του σε όλη την Ελλάδα είναι φαβορί.

Βέβαια αυτό μένει να αποτυπωθεί και στην κάλπη.

Την ίδια άποψη εφράζουν και άλλες εφημερίδες  αλλά και δυναμικά πόρταλς τα οποία προφανώς γνωρίζουν τα παιχνίδια και τις αναλύσεις των κομματικών εξ Αθηνών επιτελείων.

Μιά άλλη ανάλυση κάνει η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr:

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, προβάδισμα για την είσοδο στο β΄γύρο έχει ο (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) νυν περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ενώ πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Τέρενς Κουίκ με τους ΑΝΕΛ φαινόταν ότι θα τον ακολουθήσει και ο υποψήφιος της ΝΔ (επίσης αντίπαλός του το 2010) Γιώργος Παυλίδης.

Η υποψηφιότητα Κουίκ που δεν έχει ακόμη μετρηθεί γιατί ανακοινώθηκε πρόσφατα αλλά και αυτή του «κομματικού» Κώστα Μορφίδη με τον ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφει μέχρι στιγμής μικρά ποσοστά, προκαλούν ερωτηματικά για την τελική τους κατάληξη. Κι αυτό γιατί ο μεν Κουίκ αναμένεται να κόψει «χριστιανικές» και νεοδημοκρατικές ψήφους από τον Παυλίδη, ο δε Μορφίδης «μουσουλμανικές» και «πρώην ΠΑΣΟΚικές» από τον Γιαννακίδη.

Υποψήφιοι είναι επίσης ο Χρήστος Τρέλλης  (ΚΚΕ), ο Χρήστος Κιτσόπουλος (ΧΑ),  ο Βασίλης Τραϊφόρος (ΔΗΜΑΡ) και ο Γιώργος Μποτσίδης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑