Ειδήσεις

Published on April 19th, 2014 | by fileto

0

Άγιο Φως, από τα Ιεροσόλυμα σε όλη την Ελλάδα

Κάθε χρόνο αυτή η μεγάλη τελετή της Ορθοδοξίας, πραγματοποιείται στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα στις 12:00 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

Ο ναός είναι γεμάτος πιστούς που περιμένουν να δουν από κοντά το θαύμα της έλευσης  του Άγιου Φωτός.

Ο ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων βγαίνει από τον Πανάγιο τάφο και υψώνει το χέρι του για να μοιράσει το Άγιο Φως σε όλους τους πιστούς.

φως

Για να φτάσει όμως από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι.

Το αεροπλάνο με τον αρμόδιο υπουργό, το μεταφέρει από το Ισραήλ στην Αθήνα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος γύρω στις 18:30 όπου γίνεται η τελετή υποδοχής με τιμές αρχηγού κράτους για να ξεκινήσει αμέσως μετά η διανομή του σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Δύο αεροσκάφη αναχωρούν προς τις περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου, ενώ το Άγιο Φως μεταφέρεται στα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο, τη Μύκονο, τη Σάμο, τη Κω, τη Μυτιλήνη με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, κατά προσέγγιση τις 22:30.

Προκειμένου δε να γίνει η μεταφορά και σε άλλους προορισμούς όπως είναι η Κρήτη, η Καβάλα, η Θεσσαλονίκη μετατίθεται κατά μία περίπου ώρα η αναχώρηση σε προγραμματισμένες αεροπορικές πτήσεις.

Έτσι από τα αεροδρόμια φτάνει στη συνέχεια στις πόλεις της επικράτειας και από εκεί στις εκκλησίες για να φωτίσει την Ανάσταση του Κυρίου και τις ψυχές των πιστών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑