Ειδήσεις

Published on April 20th, 2014 | by fileto

0

Πασχαλιάτικη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθη χθές (19-4-2014) το μεσημέρι, σε δασική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, απ ό αστυνομικούς των Ειδικών Ομάδων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης , 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες. Έντεκα (11) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, επτά (7) υπήκοοι Ερυθραίας, έξι (6) υπήκοοι Σομαλίας και δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν και Ιράκ.

Συγκεκριμένα, προχθές το πρωί, στο 17ο χλμ της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, έκαναν σήμα στάσης σε οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, προκειμένου να τον ελέγξουν, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Λίγο πιο κάτω ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, σε δασική περιοχή, αποφεύγοντας αρχικά τη σύλληψη.

Σ ε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες.

Άμεσα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, οργανώθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του διακινητή, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί των Ειδικών Ομάδων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον 20χρονο, οδηγό του οχήματος.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑