Ειδήσεις

Published on April 23rd, 2014 | by fileto

0

Με το χιλιόμετρο τα διόδια στην Εγνατία Οδό

Αλλάζει το σύστημα πληρωμής για τα διόδια της Εγνατίας και θα υπολογίζεται βάσει την απόσταση σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργείο Μεταφορών και του υπουργείου και Οικονομικών.

Επίσης η απόφαση καθορίζει ότι οι οδηγοί που δεν θα πληρώνουν διόδια το δημόσιο θα αναζητεί από τον παραβάτη το αντίτιμο και θα το αποδίδει στην εταιρεία.

Συγκεκριμένα η κοινή υπουργική απόφαση κάνει γνωστη την υποχρέωση εγκατάστασης ολοκληρωμένου αναλογικού συστήματος διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους αυτής άξονες: (α) Α/Κ Σιάτιστας έως το Μεθοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής, (β) Α/Κ Λαγκαδά/Σερρών έως το Μεθοριακό Σταθμό Προμαχώνα, (γ) Α/Κ Χαλάστρας έως τον Μεθοριακό Σταθμό Ευζώνων, ώστε να εξασφαλίζεται η χρέωση των χρηστών ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση.

Μετά τη σύναψη της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, το Ελληνικό Δημόσιο από 1ης Ιανουαρίου 2017, στην περίπτωση που λάβει χώρα παράνομη μη καταβολή διοδίου τέλους, θα στρέφεται κατά του χρήστη που παράνομα δεν καταβάλει το διόδιο και θα αποδίδει μετά την είσπραξη του σχετικού προστίμου το αντίτιμο του παρανόμως μη καταβληθέντος διοδίου στον παραχωρησιούχο.

Μέχρι τη θέση σε λειτουργία του παραπάνω συστήματος, η καταβολή διοδίων τελών σε υφιστάμενους, κατά την έκδοση της παρούσας, σταθμούς διοδίων θα γίνεται με βάση το ισχύον σύστημα χρέωσης.

Αλλάζει το σύστημα πληρωμής για τα διόδια της Εγνατίας και θα υπολογίζεται βάσει την απόσταση σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργείο Μεταφορών και του υπουργείου και Οικονομικών . Επίσης η απόφαση καθορίζει ότι οι οδηγοί που δεν θα πληρώνουν διόδια το δημόσιο θα αναζητεί από τον παραβάτη το αντίτιμο και θα το αποδίδει στην εταιρεία. Συγκεκριμένα η κοινή υπουργική απόφαση κάνει γνωστη την υποχρέωση εγκατάστασης ολοκληρωμένου αναλογικού συστήματος διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους αυτής άξονες: (α) Α/Κ Σιάτιστας έως το Μεθοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής, (β) Α/Κ Λαγκαδά/Σερρών έως το Μεθοριακό Σταθμό Προμαχώνα, (γ) Α/Κ Χαλάστρας έως τον Μεθοριακό Σταθμό Ευζώνων, ώστε να εξασφαλίζεται η χρέωση των χρηστών ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση. Μετά τη σύναψη της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, το Ελληνικό Δημόσιο από 1ης Ιανουαρίου 2017, στην περίπτωση που λάβει χώρα παράνομη μη καταβολή διοδίου τέλους, θα στρέφεται κατά του χρήστη που παράνομα δεν καταβάλει το διόδιο και θα αποδίδει μετά την είσπραξη του σχετικού προστίμου το αντίτιμο του παρανόμως μη καταβληθέντος διοδίου στον παραχωρησιούχο. Μέχρι τη θέση σε λειτουργία του παραπάνω συστήματος, η καταβολή διοδίων τελών σε υφιστάμενους, κατά την έκδοση της παρούσας, σταθμούς διοδίων θα γίνεται με βάση το ισχύον σύστημα χρέωσης.www.dikaiologitika.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑