Ειδήσεις

Published on April 23rd, 2014 | by fileto

0

Υψηλή συγκέντρωση νοσηλευτών στον Έβρο

Πλεόνασμα σε γιατρούς, αλλά όχι και σε νοσηλευτικό προσωπικό, εμφανίζει η χώρα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται, ενώ οι νοσηλευτές σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας ψάχνονται με το “κυάλι”, δεν ισχύει το ίδιο για επαρχιακές πόλεις όπου βρίθει νοσηλευτών.

Αναλυτικότερα, στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι ο αριθμός των ιατρών βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων στην Ελλάδα εμφανίζεται ως ο υψηλότερος μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ  αγγίζοντας τους 5.56 ανά 1.000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος στις χώρες μέλη του οργανισμού για το ίδιο έτος υπολογίζεται στους 3.16 ιατρούς ανά 1000 κατοίκους .

Αντίθετα με τους ιατρούς, όπου  συγκεντρώνονται σε περιοχές υψηλού βιοτικού επιπέδου και στα μεγαλύτερα αστικά  κέντρα, οι νοσηλευτές δεν φαίνεται να ακολουθούν το νόμο αυτό, καθώς η υψηλότερη συγκέντρωση νοσηλευτών εμφανίζεται στο νομό Ιωαννίνων, Άρτας, Έβρου και Κιλκίς και όχι στα αστικά κέντρα της  χώρας. Παρά ταύτα, περιοχές όπως Κυκλάδες και  Εύβοια εμφανίζουν τη χαμηλότερη συγκέντρωση νοσηλευτών αριθμώντας λιγότερους από 2 νοσηλευτές ανά 1.000 κατοίκους.

Πηγή:www.reporter.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑