Ειδήσεις

Published on April 24th, 2014 | by fileto

0

Ξεκαθαρίστε επιτέλους τη θέση σας στη Θράκη

Τη ίδια ώρα που όλοι έχουν μια θολούρα στην πολιτική τους απέναντι στη Θράκη και στην μειονότητα η οποία αριθμεί 65.000 ψήφους, δεύτερο κρούσμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την Αυγή: “Παραιτήθηκε και αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Αχμέτ Κουρτ, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση περιφερειακού συμβούλου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έπειτα από συνομιλία που είχε με στελέχη του κόμματος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για την απόφαση του εθνικιστικού μειονοτικού κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεων του Αχμέτ Κουρτ ζητήθηκε η παραίτηση του κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο. «Επαναλαμβάνουμε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες. Είναι μια στάση ευθύνης, που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής, και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις, που υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου όπως εκδηλώνονται με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές» σημείωσαν οι ίδιοι κύκλοι.

«Υπό αυτό το πρίσμα, η οργάνωση Ξάνθης είχε βγάλει ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη Ντεβλέτ Μπαχτσελί και έκανε λόγο για προσπάθεια πυροδότησης κλίματος δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της Θράκης. Δεν μπορεί να αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ ότι σε αυτή την παρουσία του Μπαχτσελί παρέστησαν βουλευτές, πολιτευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως οι Φαίκογλου Αχμέτ και Μάντατζη Τσετίν του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτευτές, της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και Μεχμέτ Εμίνογλου και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν» υπογράμμισαν κύκλοι της Κουμουνδούρου.

Ωστόσο, ακόμα μία υποψηφιότητα, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, δημιουργεί ερωτήματα για την στάση του κυβερνώντος κόμματος.

hbuyuk_1

O υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής με τον συνδυασμό “Εμείς, η πόλη” και αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στην Ροδόπη Χασάν Χασάν, επισκέφτηκε το Σάββατο 19 Απριλίου τα κεντρικά γραφεία του DEB, συνεχάρη τον πρόεδρο του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς για την συμμετοχή του DEB στις ευρωεκλογές και ευχήθηκε καλή επιτυχία”.

πηγη: Αυγή

ΦΩΤΟ: Τελετή τιμής του Σαδίκ Αχμέτ στην Ξάνθη


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑