Ειδήσεις

Published on April 25th, 2014 | by fileto

0

Αιχμές Κουίκ κατά ΥΠΠΟ για τη σπηλιά του Κύκλωπα

Παρά τις υποσχέσεις Βουλευτών και Αυτοδιοικητικών αρχόντων, κάθε φορά που έχουμε εκλογές, η ομηρική σπηλιά του Κύκλωπα στη Μαρώνεια Ροδόπης παραμένει κλειστή και αναξιοποίητη, όπως αναφέρει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον συνδιασμό “Μακεδονία Θράκη Ελλάδα ΜΑΣ”.

Ο κ. Κουίκ έχει επισημάνει το πρόβλημα και σε σχετική επερώτηση που έκανε στη Βουλή. Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο κ. Κουίκ στο σχετικό δελτίο Τύπου:

“Πριν λίγα χρόνια με είχαν ξεναγήσει εκεί με πολύ καμάρι οι κάτοικοι της Μαρώνειας, με πρωτοβουλία της συναδέλφου μου δημοσιογράφου Μελαχροινής Μαρτίδου της ιστορικής εφημερίδας Ο ΧΡΟΝΟΣ, στα πλαίσια δημοσιογραφικών μου ρεπορτάζ.

Σήμερα που τους ξανασυνάντησα είναι οργισμένοι για τον εμπαιγμό που υφίστανται, καθώς βλέπουν αναξιοποίητο έναν τουριστικό τους θησαυρό».

Αυτό δήλωσε καταθέτοντας σχετική Ερώτηση στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Στην Ερώτηση του δεν παραλείπει ο Τέρενς Κουίκ να προσθέσει και το θέμα του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
ΘΕΜΑ: ΜΑΡΩΝΕΙΑ – ΣΠΗΛΙΑ ΚΥΚΛΩΠΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

κ. Υπουργέ,

Σήμερα βρέθηκα για ακόμη μια φορά στην περιοχή της Μαρώνειας, την οποία είχα επισκεφτεί αρκετές φορές για ρεπορτάζ στα δημοσιογραφικά μου χρόνια.
Ένα από αυτά, το οποίο μου είχε να κάνω η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Χρόνος» Κομοτηνής Μελαχροινή Μαρτίδου, ήταν και η Σπηλιά του Κύκλωπα.

Δεν γνωρίζω κ. Υπουργέ, εάν έχετε επισκεφτεί την περιοχή κι εάν έχετε ιδίαν άποψη γι’ αυτήν την σπηλιά, η οποία συνδέεται με τον Οδυσσέα και το Ομηρικό Έπος.

Βρέθηκα στην δυσάρεστη θέση να διαπιστώσω ότι αυτή η ξακουστή σπηλιά, που ασφαλώς μπορεί να γίνει μαγνήτης μεγάλου τουριστικού ρεύματος, εξακολουθεί να είναι κλειστή και αναξιοποίητη.

Δεν θα ήθελα να σας μεταφέρω επί λέξει τα όσα άκουσα για τους προκατόχους σας Υπουργούς, για τοπικούς Βουλευτές και αυτοδιοικητικούς άρχοντες, οι οποίοι έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το διαχρονικό και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για την τουριστική αξιοποίηση της Σπηλιάς του Κύκλωπα.

Οφείλω να προσθέσω ότι άλλος ένας τεράστιος θησαυρός της περιοχής είναι και το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας, εξίσου εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο. Μιλάμε για ένα «πακέτο» τουριστικών προϊόντων αυτής της εκπληκτικής περιοχής με μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.

Κατόπιν τούτων σας ερωτώ κ. Υπουργέ:

1. Σκοπεύετε να παρέμβετε για την πλήρη αξιοποίηση της Σπηλιάς του Κύκλωπα στην περιοχή της Μαρώνειας Ροδόπης;

2. Σκοπεύετε να προχωρήσετε και στην αξιοποίηση του Αρχαίου Θεάτρου της Μαρώνειας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ”


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑