Ειδήσεις

Published on April 25th, 2014 | by fileto

0

Διοικητής στην Πλάτη έβγαλε εισιτήριο σε φτωχό στρατιώτη

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι τιμούν τον βαθμό τους στο στράτευμα της χώρας και θυμίζουν μια άλλη Ελλάδα, που έβγαινε από τις στάχτες του πολέμου, της Κατοχής και του Εμφυλίου.

Διαβαστε την παρακάτω ιστορία όπως την περιγράφει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων:

«Λίγο πριν το Πάσχα, η είδηση που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μας χαροποίησε ιδιαίτερα αφού όχι μόνο ικανοποίησε το δίκαιο αίτημα μιας πάμφτωχης λαϊκής οικογένειας που αδυνατούσε να εξασφαλίσει το εισιτήριο της επιστροφής του αδειούχου στρατιώτη της που υπηρετούσε στον Έβρο, αλλά αποτελεί ένα επιπλέον παράδειγμα του πως μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη δωρεάν μετακίνηση των φαντάρων.

Η εν λόγω οικογένεια γνωστοποίησε την τραγική της οικονομική κατάσταση τόσο στο Φρουραρχείο του τόπου καταγωγής του στρατιώτη, αλλά και στη διοίκηση της μονάδας, με τηλεφωνική επικοινωνία.

Τελικά, ο διοικητής της μονάδας, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις τραγικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής και των Μνημονίων στους στρατιώτες αλλά και στο σύνολο των υφισταμένων του, ανέλαβε να καλύψει το οικονομικό κόστος της έκδοσης του εισιτηρίου επιστροφής από την άδεια του στρατιώτη που αδυνατούσε να γυρίσει πίσω».

Από το onalert.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑